НОВИНИ

Разследват Джокович в Австралия, решението за нова отмяна на визата се отлага

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 11.01.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Тенис
Слушай новината

Австралийските власти разследват Новак Джокович, че е предоставил невярна информация при попълване на документите си за влизане в страната, съобщава The Age.

В декларацията на пътника Новак Джокович е посочено, че преди да влезе в Австралия (5 януари), той не е пътувал в други страни в продължение на 14 дни, въпреки че през този период той е летял от Сърбия до Испания.

В документа се посочва, че предоставянето на невярна информация е сериозно нарушение, което може да бъде наказано с лишаване от свобода до 12 месеца.

В същото време обаче, на летището в Мелбърн, Новак Джокович обясни, че от Федерацията по тенис на Австралия са попълнили декларацията вместо него.

Участието на сърбина на първия за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия по тенис, все още не е сигурно, макар че жалбата му за анулираната му виза беше уважена от съда.

Междувременно стана ясно, че австралийският министър на имиграцията няма да решава днес дали ще отмени повторно визата на първата ракета в света.

„Министърът Алекс Хоук в момента обмисля анулиране на визата на г-н Джокович, като част от процедурата - той проучва случая много внимателно“, се казва в изявление на министерството.

Въпреки случващото се около него, Новак Джокович продължава да се надява, че ще може да участва в Мелбърн. Той проведе тренировка в централния корт на Australian Open - „Род Лейвър Арина“.

Журналистът Бен Ротенберг сподели в социалните мрежи, че по време на заниманието на сърбина камерите, които обикновено предават на живо, са били изключени. Освен това там не е бил допуснат нито един човек, освен представителите на екипа на Джокович.

В същото време австралийският канал 9News все пак публикува кадри от тренировката, заснети от дрон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повишен контрол на летище Пловдив - какви са COVID мерките
Повишен контрол на летище Пловдив - какви са COVID мерките
Доц. Спас Ташев: Позицията на КСНС е сериозна крачка напред към сближаването ни с Р Северна Македония
Доц. Спас Ташев: Позицията на КСНС е сериозна крачка напред към сближаването ни с Р Северна Македония