НОВИНИ

Реал (Мадрид) докосва титлата след труден успех в Андалусия

Борил Гочев
от Борил Гочев
01:02, 14.07.2020
Чете се за: 01:15 мин.
Футбол
реал мадрид докосва титлата труден успех андалусия

Брилянтни намеси на Тибо Куртоа приближиха още повече Серхио Рамос и компания до спечелването на Ла Лига.

Белият балет започна по-силно срещата и логично потърси ранно попадение. Изстрел на Иско, обаче бе спасен от стражът на домакините Руи Силва.

В 10-та минута тимът на Зинедин Зидан излезе напред. Ферлан Менди се включи при едно нападение и с безкомпромисен удар под гредата даде аванс на гостуващият отбор. Това бе първо попадение за младия французин с екипа на мадричани

Шест минути по-късно Реал удвои преднината си. Този път голмайсторът беше Карим Бензема, това беше попадение номер 18 за него през сезона в Ла Лига.

След второто попадение гостите върнаха оборотите и това позволи на Гранада да стигне до две нелоши възможности. Отлични намеси на Тибо Куртоа и Ферлан Менди, обаче, запазиха аванса на „белия балет“ от две попадения.

До почивката Иско и Бензема опитаха да направят преднината на своя тим класическа, но опитите им не се увенчаха с успех.

Малко след подновяването на играта Гранада стигна до попадение. Грешка на Каземиро в централната част доведе до атака за домакините, която бе завършена от Дарвин Мачис.

Вдъхновени от гола, андалусийците потърсиха и изравняването като отново пред Мачис се откри чудесна възможност. Нападателят засече центриране на Антонио Пуертас, но ударът му бе неточен.

Гранада продължи да бъде по-активният тим, но пък съставът на Зидан се защитаваше умело и не позволяваше да се стигне до опасности пред тяхната врата.

В 85-та минута домакините бяха много близо до изравнително попадение, но бяха развенчани от страхотната реакция на Куртоа. Секунди по-късно и Серхио Рамос се отчете с важна намеса, избивайки от голлинията изстрел на футболист в червено-бяло.

До края нов гол не падна и по този начин Реал продължи със стопроцентовата си успеваемост след подновяването на шампионата.

Победата възстанови аванса на мадричани от 4 точки пред втория Барселона при оставащи два кръга. Това означава, че победа срещу Виляреал у дома в четвъртък ще донесе 34-та титла в историята на „лос меренгес“.

Тимът на Гранада заема 10-та позиция и все още има шансове да играе в Лига Европа през следващия сезон.

В други мачове от кръга:

Алавес - Хетафе 0:0

Виляреал - Реал Сосиедад 1:2

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-топло и по-малко ветровито днес
По-топло и по-малко ветровито днес
МВР призовава гражданите да не се поддават на провокации
МВР призовава гражданите да не се поддават на провокации