НОВИНИ

Реал (Мадрид) мина лесно през Валенсия в исторически двубой за Бензема

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:11, 09.01.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
реал мадрид мина лесно валенсия исторически двубой бензема
Слушай новината

Лидерът в Ла Лига Реал (Мадрид) спечели с 4:1 домакинството си на Валенсия, а срещата на "Сантиаго Бернабеу" ще се запомни с гол №300 на сметката на Карим Бензема с фланелката на "Кралския клуб".

Това се случи в края на първото полувреме в 43-та минута, когато французинът откри резултата с гол от дузпа. Гостите обаче останаха крайно недоволни от отсъждането на този 11-метров наказателен удар и малко по-късно на своя Туитър акаунт излязоха със следното съобщение: "Обирите в Мадрид започват да се превръщат в нещо, което се повтаря".

След почивката два гола на Винисиус Жуниор в 52-ата и 61-ата минута направиха преднината на Реал (Мадрид) класическа и до голяма степен подпечатаха успеха на домакините.

"Прилепите" все пак върнаха един гол чрез Гонсало Гедеш, който беше точен от дузпа в 76-ата минута, но до края остана време и за Карим Бензема да отбележи втория си гол в мача, с което оформи и крайното 4:1.

В подреждането Реал е лидер с 49 точки, осем повече от втория Севиля, който обаче е с два мача по-малко. Валенсия пък се намира на 9-та позиция с актив от 28 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пълна блокада в Байконур заради безредиците в Казахстан
Пълна блокада в Байконур заради безредиците в Казахстан
3176 са новите случаи на коронавирус
3176 са новите случаи на коронавирус