НОВИНИ

Рисуват 30-метрова стена с графити за Международния ден на пчелите

рисуват метрова стена графити международния ден пчелите
bnt avatar logo
от БНТ
17:42, 13.05.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Още
Слушай новината

В събота (15 май) ще бъде завършена първата по рода си графити-творба по случай Международния ден на пчелите (20 май).

От фондация "Да спасим пчелите" канят всички желаещи да се включат в събитието, за да поставят последните щрихи от уникалната рисунка върху 30-метровата стена в парк "Свети Никола" в София. Събитието има за цел да напомни на хората, че пчелите са много важна част от екосистемата. Началото е от 11.00 ч.

"На 20 май честваме Международния ден на пчелите. Този празник има за цел да напомни на хората, че пчелите са едни от най-важните живи същества за хранителната ни верига и за цялата природа. По този повод организирахме рисуване на графити-творба, като рисуването се осъществи в два уикенда. Заповядайте на завършването и откриването на "Стената на пчелите!", казват от фондацията.

Мястото не е случайно - в голяма близост до творбата можете да намерите и див кошер под формата на дънер от дърво. Инициативата е на компания, поела ангажимент да се грижи за него.

Събитието се организира от фондация "Да спасим пчелите" и Soffia Graffiti Tour и се осъществява с подкрепата на Посолството на Република Словения в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кубрат Пулев с мач в края на лятото
Кубрат Пулев с мач в края на лятото
9 щъркела загинаха след кацане на трафопост в Пловдивско
9 щъркела загинаха след кацане на трафопост в Пловдивско