НОВИНИ

Рома и Интер поделиха точките на „Олимпико“

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
10:17, 20.07.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Футбол
рома интер поделиха точките bdquoолимпикоldquo

Отборите на Рома и Интер не се победиха и завършиха наравно 2:2 на „Олимпико“ в столицата.

Гостите откриха чрез Стефан де Фрай в 15-та минута, който засече центриране от ъглов удар на Алексис Санчес. В края на първата част обаче възпитаниците на Антонио Конте загубиха аванса си в резултата след попадение на Леонардо Спинацола. След около час игра Хенрик Мхитарян се възползва от колективна грешка в отбраната на „нерадзурите“ и направи обрата пълен за „вълците“.

Въпреки това, ролите се размениха в края и след късното попадение на Спинацола през първото полувреме, влезлият като резерва Ромелу Лукаку донесе точката за Интер след точно изпълнена дузпа. „Нерадзурите“ са на пет точки от лидера и действащ шампион Ювентус, който приема у дома Лацио в понеделник и може да увеличи преднината си на върха. Рома остава пети в таблицата с актив от 58 точки, на две пред Наполи и Милан в битката за Лига Европа.

По-рано през деня, СПАЛ пое към Серия Б след поражение от друг закъсал тим – съставът на Бреша, с 1:2. Брайън Дабо даде аванс на новака, но с две попадения на Яромир Жмрхал, последното от които в 90-та минута, Бреша запази, макар и илюзорни шансове, за спасение.

Останалите резултати:

Фиорентина – Торино 2:0

Дженоа – Лече 2:1

Наполи – Удинезе 2:1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тити Папазов: Задълженията на Левски са вече 5 800 000 лв
Тити Папазов: Задълженията на Левски са вече 5 800 000 лв
Леганес не успя да пребори Реал и изпадна от Ла Лига
Леганес не успя да пребори Реал и изпадна от Ла Лига