НОВИНИ

Розалин Пенчев: Предложението от Нефтохимик дойде в правилния момент

розалин пенчев предложението нефтохимик дойде правилния момент
Снимка: НВЛ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: ВК Нефтохимик 2010 Бургас
13:46, 11.12.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболистът Розалин Пенчев, който днес навършва 29 години, даде интервю пред клубния сайт на новия си тим Нефтохимик 2010 Бургас.

Посрещачът се присъедини към шампионите през миналата седмица, след като напусна раздирания от проблеми тим на Хебър Пазарджик.

Пенчев сподели, че за него е било от значение да продължи да играе сред българи и допълни, че офертата от Нефтохимик 2010 е дошла в правилния момент.

"От разговорите с Краси Георгиев, с когото деляхме една стая в Хебър, се запознах с начина и атмосферата на работа в Нефтохимик и да бъда отново сред българи и приятели за мен бе от значение. Да замина в чужбина бе най-логичното нещо, предвид случилото се в Хебър, но тогава дойде предложението от Нефтохимик в правилния момент. На феновете искам да пожелая също здраве, весели празници и да присъстват на хубави двубои с хубав волейбол, а ние ще направим всичко да ги поздравим с победи и, надявам се, трофеи!", заяви посрещачът.

Бившият волейболен национал коментира още и какво е сегашното ниво на българския волейбол в сравнение с това отпреди 10 години, когато той за последно игра в родното първенство като част от състава на Пирин Разлог.

"Българското първенство е във възход от няколко години насам. Когато дебютирах в Разлог, имаше много опитни волейболисти. Сега отборите са много по-млади. Може да се отбележи и, че има голям брой чуждестранни състезатели, което говори добре за амбициите и организацията на всички клубове", сподели Пенчев.

Опитният волейболист разказа малко повече и за своя престой в чужбина, където през последните години той обиколи редица държави като Полша, Турция, Италия, Аржентина, Бразилия, Русия, Катар, Франция, ОАЕ и Индонезия.

"Може би единствената страна, в която бях наистина щастлив далеч от дома, бе Аржентина - изключително силен сезон за мен. Там и в Бразилия постигнах огромен прогрес в играта. А извън залата бях заобиколен от много бащи - хора, които се грижеха за мен като за свой син", завърши Розалин Пенчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов поема лично ръководството на структурите на ГЕРБ в София
Бойко Борисов поема лично ръководството на структурите на ГЕРБ в София
Българските сабльори се наредиха 6-и в отборната надпревара на Европейската купа за кадети в Айслинген
Българските сабльори се наредиха 6-и в отборната надпревара на Европейската купа за кадети в Айслинген