НОВИНИ

Рулетката на дузпите класира Фиорентина за полуфиналите в турнира за Купата на Италия

"Виолетовите" станаха първият тим, който си осигури място сред най-добрите четири в надпреварата, след като се наложи с 5:4 при изстрелите от бялата точка над състава на Болоня

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:29, 10.01.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
рулетката дузпите класира фиорентина полуфиналите турнира купата италия
Слушай новината

Отборът на Фиорентина стана първият полуфиналист в турнира за Купата на Италия, елиминирайки драматично след изпълнение на дузпи състава на Болоня.

На стадион "Артемио Франки" във Флоренция двата тима изиграха безкрайно интересен двубой, в който атаки не липсваха и към двете врати.

Гостите обаче бяха съставът, който създаде по-опасните ситуации, но на цели три пъти гредата спасяваше "виолетовите" - на два пъти след изстрели на Джошуа Зиркзее и веднъж след опит на Рикардо Орсолини.

В същото време момчетата на Винченцо Италиано на няколко пъти застрашиха вратата на "червено-сините" с удари отблизо, но стражът Лукаш Скорупски направи необходимото, за да не допусне попадение.

Така, редовното време и продълженията приключиха при резултат 0:0 и в крайна сметка дузпите трябваше да определят кой от двата тима да продължи напред.

При първите четири изпълнения от бялата точка футболистите и Фиорентина, и Болоня бяха безгрешни, за да се стигне до пропуска на Щефан Пош от състава на гостите, който прати топката над вратата при решаващия пети изстрел. Домакините от своя страна отговориха с точен удар на Максим Лопес, който класира своя тим за полуфиналите и така съхрани надеждите на състава от Флоренция за участие във втори пореден финал в турнира за Купата на Италия.

Пътят към "Стадио Олимпико" в Рим обаче минава през успех в следващата фаза над някой измежду съставите на Милан и Аталанта, които се изправят в друг четвъртфинал от надпреварата тази вечер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрийският министър на финансите остана без шофьорска книжка
Австрийският министър на финансите остана без шофьорска книжка
Глоби от 50 до 5000 лв. за непочистен сняг пред частен имот
Глоби от 50 до 5000 лв. за непочистен сняг пред частен имот