НОВИНИ

Руски съд запорира активи на "Дойче банк" в рамките на съдебно разследване

Дойче банк
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:05, 18.05.2024
Чете се за: 01:55 мин.
По света
Слушай новината

Руски съд разпореди да бъдат запорирани сметки, имущество и акции на "Дойче банк" (Deutsche Bank) в Русия в рамките на съдебно дело срещу германската банка, предаде Ройтерс, позовавайки се на съдебни документи.

Банката, заедно с германската компания "Линде" (Linde), е била един от кредиторите-гаранти по договор за изграждане на завод за преработка на природен газ в Русия, който е бил прекратен поради налагането на санкции от страна на Запада.

Делото е внесено за разглеждане след жалба от страна на базираното в Санкт Петербург "РусХимАлианс", съвместно предприятие, чиито мажоритарен дял е собственост на руския газов гигант "Газпром" и което е оператор на проекта.

Арбитражният съд в Санкт Петербург забрани на "Дойче банк" да използва 100-процентовия си дял в уставния капитал на руското си дъщерно дружество, както и в "Дойче банк Технолоджи Сентър" (Deutsche Bank Technology Center LLC).

Съдът също така наложи запор на ценни книжа, недвижими имоти и банкови сметки на "Дойче банк", както и на руската ѝ дъщерна компания и "Дойче банк Технолоджи Сентър ООД" на стойност до 238,6 милиона евро (259,36 млн. долара).

Вчера руски съд нареди да бъде наложен запор върху активите, сметките и имуществото на "УниКредит" - дъщерно дружество в Русия на базираната в Милано "UniCredit Group", както и дялове ѝ в две дъщерни компании, като част от паралелно съдебно дело.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Томаш: Искаме да налагаме млади български футболисти
Александър Томаш: Искаме да налагаме млади български футболисти
Николай Костов: Трябва да уважаваме и малките победи
Николай Костов: Трябва да уважаваме и малките победи