НОВИНИ

Сакраменто допусна четвърта поредна загуба в НБА, Везенков със 7 точки срещу Индиана

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:05, 19.01.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
сакраменто допусна четвърта поредна загуба нба везенков точки индиана
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Сакраменто Кингс удължи негативната си серия в Националната баскетболна асоциация (НБА), допускайки четвърта поредна загуба, след като рано тази сутрин българско време "кралете" отстъпиха със 121:126 у дома на състава на Индиана Пейсърс.

Александър Везенков отново влезе от пейката за Кингс, а за малко над 10 минути престой на паркета българинът се отчете със 7 точки, 3 борби, 1 открадната топка и 1 чадър.

Иначе срещата в "Голдън 1 Сентър" започна равностойно, като след първата четвърт гостите от Индиана имаха крехък аванс при 34:31, но в хода на втората част те вдигнаха тази разлика на 13 точки, за да дойде почивката при 70:57 в тяхна полза.

В началото на второто полувреме Сакраменто заигра по-силно в опит да съкрати в изоставането си, като на няколко пъти баскетболистите на Майк Браун се доближиха на едно притежание от своя съперник, но въпреки това така и не успяха да стигнат до равенство в резултата.

Третата част приключи при 99:89 в полза на гостите, които в началото на последния период стигнаха до най-изразителната си преднина, отваряйки разлика от 16 точки при 115:99. "Кралете" все пак не се отказаха и в последните минути опитаха късен щурм в търсене на обрата, доближавайки се само на 3 точки от своя съперник при 121:124. В заключителните секунди обаче Ди`Арън Фокс пропусна стрелба от тройката, за да донесе равенството, а след това и Малик Монк не успя да вкара два наказателни удара, което пък от своя страна стори Джейлън Смит за крайното 126:121 в полза на Пейсърс.

Бенедикт Матърън стана най-резултатен за победителите със своите 25 точки, Ти Джей Макконъл оформи "дабъл-дабъл" - 20 точки и 10 асистенции, а цели седмина състезатели на Индиана приключиха срещата с двуцифрен актив.

От другата страна пък Кевин Хъртър бе над всички за домакините с 31 пункта, Кийгън Мъри добави с 27, докато в същото време Домантас Сабонис се отчете с поредния си "трипъл-дабъл" - 21 точки, 11 борби и 10 асистенции.

В класирането този успех помогна на Индиана Пейсърс да се изкачат до 6-ото място в Източната конференция с баланс 24-17, а поредната грешна стъпка за Сакраменто остави тима на 7-а позиция на Запад с актив от 23 успеха и 18 поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антиправителствен протест в Братислава
Антиправителствен протест в Братислава
Акция в имоти на Васил Божков - търсят доказателства, свързани с убийството на Алексей Петров (СНИМКИ)
Акция в имоти на Васил Божков - търсят доказателства, свързани с убийството на Алексей Петров (СНИМКИ)