НОВИНИ

Сакраменто загуби домакинството си на Шарлът, Везенков не влезе в игра

"Кралете" претърпяха поражение със 104:111, което ги оставя на пето място на Запад.

сакраменто загуби домакинството шарлът везенков влезе игра
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
07:30, 03.01.2024 (обновена)
Чете се за: 05:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Сакраменто Кингс загуби домакинството си на един от аутсайдерите в НБА - Шарлът Хорнетс. "Кралете" претърпяха поражение със 104:111, а Александър Везенков изобщо не се появи в игра. Преди няколко дни българинът влезе за едва три минути при успеха срещу Мемфис Гризлис.

Двубоят в Сакраменто бе равностоен, като двата тима си размениха водачеството 13 пъти, а няколко минути преди края домакините имаха преднина от шест точки, но Шарлът завърши със серия от 18-4, за да стигне до успеха.

За Кингс Домантас Сабонис реализира дабъл-дабъл - 23 точки и 19 борби (9 в атака), но също така загуби топката 11 пъти, а Де'Арън Фокс завърши с 30 точки. За Хорнетс над всички бе Тери Розие с 34 точки.

За Сакраменто няма да има почивка, тъй като още утре в 5:00 часа сутринта тимът посреща Орландо Меджик.

Шарлът беше в серия от 11 поредни загуби, преди да изненада тима на Майк Браун в столицата на Калифорния. Поражението остави Сакраменто на пето място в Западната конференция с баланс от 19 победи и 13 загуби.

Оклахома Сити Тъндър се справи с лидера на Изток Бостън със 127:123 с 36 точки на Шей Гилджъс-Александър, както рекорда за сезона от 23 пункта на Джош Гиди. Домакините от Оклахома са 2-и в Западната Конференция с 23/9.

3.7 секунди преди края на срещата Кристапс Поржингис вкара тройка от ъгъла с доста трудно, но ефектно изпълнение, за да скъси преднината на домакините на точка само. Но всъщност се оказа, че е настъпил линията и попадението му беше зачетено за 2 точки. Така Тъндър водеха със 125:123. Два успешни наказателни удара на Гилджъс-Александър след като беше фаулиран обаче трасираха пътя за успеха.

Поржингис вкара 34 точки за Бостън, които имат 7 поражения вече от началото на сезона и е първо след шест поредни победи.

Филаделфия се наложи със 110:97 над Чикаго, а звездата им Джоел Ембийд се завърна на терена след 11 дни отсъствие и веднага блесна с трипъл-дабъл. Той вкара 31 точки в комбинация с 15 борби и 10 асистенции, което имаше и най-сериозен принос за успеха на 76-ърс. Това е втори трипъл-дабъл през сезона за Ембийд и седми общо в кариерата му.

Ембийд, който също така има в статистиката си днес и две блокади, увеличи серията си на 14 мача, в които е вкарал повече от 30 точки и е взел над 10 рибаунда. ДеМар ДеРозан беше номер 1 в редиците на Чикаго с 16 точки, докато Айо Досунму и коби Уайт прибавиха по 16 и 15 съответно. Андре Дръмонд остана с дабъл-дабъл 11 точки и 17 борби, но след втората четвърт приносът му не беше кой знае какъв.

С баланс 23/10 Филаделфия е на 2-о място в Атлантическата дивизия. Чикаго е на 4-о място в Централната дивизия с 15/20.

Мемфис Гризлис се справи със Сан Антонио със 106:98, като Джа Морант вкара 26 точки с 13 от тях в четвъртата четвърт. Освен това добави и 10 асистенции за успеха на тима от Тенеси. Мемфис реално спечели дербито на последните два отбора в Югозападната дивизия и вече има 11 успеха.

Младата звезда Виктор Уенбанияма беше номер 1 в реализаторите на Спърс с 20 точки, а Келдън Джонсън остана с 19, макар да почна от пейката.

Голдън Стейт се наложи над Орландо със 121:115 с 36 точки и 6 асистенции на Стеф Къри. Така Уориърс се върнаха на пътя на победата след три поредни поражения, но остават на последното 5-о място в Тихоокеанската дивизия.

Джонатан Къминга с 19 и Клей Томпсън с 15 бяха също в полза на отбора, а Паоло Банкеро остана най-резултатен за Oрландо с 27 точки и рекордните в мача 12 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерът на Хамас: Движението никога няма да бъде победено
Лидерът на Хамас: Движението никога няма да бъде победено
Започват засилени проверки на НАП
Започват засилени проверки на НАП