НОВИНИ

САЩ разби Австралия за 53-а поредна победа на Олимпийски игри

сащ разби австралия поредна победа олимпийски игри
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:27, 04.08.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Бриана Стюарт вкара 23 точки, а САЩ стигна до убедителна победа над Австралия и се класира за полуфиналите на олимпийския баскетболен турнир за жени в Токио, където ще срещне състава на Сърбия в търсене на седма поредна титла.

Бритни Гринър добави 15 пункта, а Аджа Уилсън десет за успеха със 79:55 точки срещ световния номер 2.

Тимът ще се изправи срещу сръбкините в петък, след като европейските шампионки и бронзови медалистки от Рио надвиха Китай със 77:70. Домакините от Япония се изправят срещу Белгия, а Франция играе с Испания в останалите два четвъртфинални сблъсъка по-късно през деня.

САЩ записа 53-а последователна победа на Олимпийски игри. Невероятната серия стартира с мача за бронзовите медали през 1992 и включва рекордните шест поредни златни медала и четири успеха в Токио. Американките са спечелили осем от последните девет олимпийски титли, като единствено се разминават със златото на дебютния турнир през 1996, когато печелят сребро зад Съветския съюз, и през 1992, когато се задоволяват с бронза.

По-рано през деня, високото крило Джелена Брукс вкара 18 точки за успеха на Сърбия на Китай. Соня Васич и Ана Дабович реализира съответно по 16 и 13 за втория пореден полуфинал на сръбкините в едва втората им поява на най-големия спортен форум. Сърбия се класира за дебютните си Игри в Рио преди пет години, където надви Австралия с две точки в четвъртфиналите, но загуби от Испания в полуфиналите, преди да надиграе Франция за бронза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС ще поиска тълкуване от КС може ли министърът на правосъдието да предлага освобождаване на тримата големи
МС ще поиска тълкуване от КС може ли министърът на правосъдието да предлага освобождаване на тримата големи
Григор Димитров и Томи Пол започнаха с победа на двойки във Вашингтон
Григор Димитров и Томи Пол започнаха с победа на двойки във Вашингтон