НОВИНИ

Създават национален отбор на България по триатлон

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
13:58, 23.06.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
създават национален отбор българия триатлон
Слушай новината

Новосъздадената Българска асоциация по триатлон ще се заеме със задачата да създаде национален отбор по триатлон, който ще има за цел да осигури на страната ни първа олимпийска квота в този спорт.

Това сподели председателят на асоциацията Марио Илиев в интервю за колегите от БНР, като заяви, че тепърва предстои да бъде избран и селекционер на въпросния тим.

Състезателите, които ще попаднат в отбора ще бъдат селектирани на база на резултатите от двете Държавни първенства през миналата година.

По думи на Илиев целта на този национален тим ще бъде да осигури олимпийска квота на България за Париж 2024 година или Лос Анджелис 2028 година.

Председателят допълни, че в момента в асоциацията членуват 17 клуба с повече от 500 състезатели.

Сега за тях предстои участие на нови две Държавни първенства, първото от които е този уикенд в Бургас в спринтовата дистанция.

В морския град ще бъде проведена и специална инициатива "Супертриатлонист", в която ще бъде сформиран екип от плувецът Цанко Цанков, ултрамаратонецът Краси Георгиев и олимпийската медалистка Евгения Раданова, която както знаете е участничка и на Летни Олимпийски Игри в колоезденето.

Вторият Държавен шампионат ще се състои в Пловдив и ще бъде в олимпийската дистанция. Надпреварата в града под тепетата е предвидена за 10 - 11 юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова система ще позволява по-бърза реакция на властите при пиратство в Черно море
Нова система ще позволява по-бърза реакция на властите при пиратство в Черно море
1700 седмокласници се явиха на тест по история
1700 седмокласници се явиха на тест по история