НОВИНИ

СДВР е задържала 78 души за разпространение на наркотици в рамките на седмица

Образувани са общо 65 досъдебни производства по случаите

двама жители софия задържани притежание разпространение наркотици
bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 13.10.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Полицейски операции, насочени към противодействие на разпространението на наркотични вещества, се провеждат ежедневно на територията на София, съобщават от СДВР.

С началото на новата учебна година полицейските действия на Столичната дирекция на вътрешните работи са насочени и в районите на учебните заведения. За седмица са задържани 78 лица и са образувани 65 досъдебни производства.

Хванаха 15-годишна наркодилърка в София

Само през последното денонощие са задържани четирима мъже за притежание на дрога. 20-годишен бил засечен от униформените в близост до столичен университет. При извършен обиск у него намерили 23 пакетчета с растителна маса, 8 с кристалообразно вещество и 34 - с вещество на бучки и прах, а при проведените процесуално-следствени действия в обитаването от него жилище са иззети 53 пликчета със зелена тревиста маса, 28 таблетки и 16 пликчета с кристалообразрно вещество.

При проверка на лек автомобил от шофьора и от 21-годишния му спътник били иззети 8 топчета растителна маса. Задържан е и 35-годишен мъж, в сака на който полицаите открили консумативи и прекурсори за производство на наркотични вещества. В жилище в столичния квартал. "Сухата река" са иззети четири саксии с растителна маса, за което е повдигнато обвинение на 35-годишен мъж. При обиск от него са иззети и 2 сгъвки с растителна маса.

Директорите на училищата ще могат да влизат в електронен регистър за наркоразпространители

Ограничението на разпространението на наркотични вещества, особено в районите на учебните заведения, е един от водещите приоритети на ръководството на СДВР. Полицията разчита и на активността на гражданите - те могат при гарантирана анонимност да подават сигнали във всяко столично районно управление.

Наред с провеждането на всекидневни акции е заложена и целенасочена превантивна работа с учениците. В този смисъл експерти от дирекцията имат готовност да отговорят на всяко заявено от учебните заведения желание за организирането и осъществяването на формати за активен диалог с подрастващите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор взе реванш от Джари и е полуфиналист на Мастърса в Шанхай
Григор взе реванш от Джари и е полуфиналист на Мастърса в Шанхай
Димитър Кузманов след отлагането на Sofia Open: Няма такава държава
Димитър Кузманов след отлагането на Sofia Open: Няма такава държава