НОВИНИ

Седмицата започва със слънчево време

седмицата започва слънчево време
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 17.10.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Температурите тази сутрин са предимно между 1° и 6°, в отделни райони и малко по-ниски, ще има и слани. В София сутрешната температура е около 3°. По-топло ще бъде по Черноморието със сутрешни температури до 10 - 11°. През деня ще бъде слънчево.

Преди обяд на места в низините и котловините видимостта временно ще е намалена. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, в София - 19°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места с ниска облачност. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури ще са между 17 - 19°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части на Рила и Пирин - умерен до силен от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево. На места по поречието на Дунав, в Източна България и в отделни затворени котловини сутрин ще има ниска облачност или мъгла.

В четвъртък по-значителни временни увеличия на облачността ще има над Източна и Централна Северна България, на отделни места там и ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП организира среща на парламентарните партии за цените и бюджета
БСП организира среща на парламентарните партии за цените и бюджета
Милан се потруди за успех над Верона
Милан се потруди за успех над Верона