НОВИНИ

Сензационен трансфер в ЦСКА

До часове „армейците“ ще привлекат Илиан Илиев. 25-годишният футболист трябва да премине медицински прегледи и да подпише договор с клуба, след което ще се присъедини към лагера на тима в Банско.

ботев победи цска дебюта александър томаш
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:21, 03.09.2024
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Сензационен трансфер в ЦСКА. До часове „армейците“ ще привлекат Илиан Илиев. 25-годишният футболист трябва да премине медицински прегледи и да подпише договор с клуба, след което ще се присъедини към лагера на тима в Банско.

Полузащитникът преминава в Борисовата градина като свободен агент, след като прекрати договора си с Аполон (Лимасол) това лято. Той бе трансфериран от Черно море в кипърския тим през юли 2021 г., като в дебютния си сезон изигра важна роля за дебютната титла на отбора от 16 години насам.

През тази пролет националът се завърна под наем при „моряците“, където помогна на своя роден клуб да завърши втори и да се класира за Лига на конференциите.

Трансферът в ЦСКА е прелюбопитен поради факта, че баща му – Илиан Илиев, има статут на легенда в Левски. Трансферът ще е четвърти след идването на Александър Томаш в клуба. През последните часове реализираха рекордна сделка в историята си на футболист от вътрешното първенство, след като закупиха Джеймс Ето‘о от Ботев (Пловдив) за сумата от около 1 млн. евро.

Впоследствие подписаха с национала на Косово Зюмюр Бютучи, който има общо над 250 мача в първенствата на Турция и Норвегия. Освен тях, в клуба се озова и левият защитник Мика Пинто.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забраниха на лекар, обвинен за смъртта на Матю Пери, да практикува
Забраниха на лекар, обвинен за смъртта на Матю Пери, да практикува