НОВИНИ

Сензацията Кристофър Юбанкс обърна Циципас и продължава към четвъртфиналите на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:57, 10.07.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Снимка: БТА
Слушай новината

Американецът Кристофър Юбанкс продължава със своя мечтан дебют в основната схема на Уимбълдън и вече е в четвъртфиналите на турнира, а поредната му жертва стана не кой да е, а световният №5 Стефанос Циципас в пет сета.

27-годишният Юбанкс на два пъти изоставаше в резултата със сет, но въпреки това намери сили да стигне до обрат и да запише своята първа победа над тенисист от топ 10 след 3:6, 7:6(4), 3:6, 6:4, 6:4.

За тенисиста от САЩ това бе и девети последователен успех във всички турнири, след като в началото на месеца той стигна до дебютната си титла от АТР по време на надпреварата на трева в Майорка, Испания.

На фона на отличната си форма през последните седмици закономерно Кристофър Юбанкс ще направи и своя дебют в четвъртфиналите на турнир от Големия шлем, а по ирония на съдбата това се случва точно на Уимбълдън, въпреки че само преди месец американецът описа тревата като "най-тъпата настилка за игра на тенис".

В следващия кръг световният №43 ще се изправи срещу руснака Даниил Медведев, а любопитното в случая е, че и за двамата това е първо влизане сред най-добрите осем на "All England Club". Припомняме ви, че по-рано днес бившият водач в ранглистата елиминира чеха Иржи Лехечка след 6:4, 6:2 и отказване на съперника.

Междувременно пък Стефанос Циципас отново не успя да преодолее четвъртия кръг на Уимбълдън, след като това вече му се случи веднъж и през 2018-а година, когато той бе спрян отново от американец - Джон Иснър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трябва да приемем еврото, когато сме готови, заяви кандидатът за БНБ Николай Каварджиклиев
Трябва да приемем еврото, когато сме готови, заяви кандидатът за БНБ Николай Каварджиклиев
И.д. председателят на Сметната палата: Цветан Цветков няма да бъде допуснат в институцията
И.д. председателят на Сметната палата: Цветан Цветков няма да бъде допуснат в институцията