НОВИНИ

Серхио Бускетс потвърди, че това ще бъде последният му сезон в Барселона

серхио бускетс въпрос домакинството манчестър юнайтед лига европа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:55, 10.05.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът Серхио Бускетс ще напусне Барселона през лятото, слагайки край на 18-годишния си престои в клуба, потвърди официално той във видео, разпространено от каталунския клуб.

34-годишният Бускетс започва кариерата си при юношите на Барселона през 2005-а, а за първия състав дебютира през 2008-а. Той е взел решение да напусне клуба, отказвайки предложението за нов договор при по-ниско финансово възнаграждение.

"Дойде време да обявя, че това ще бъде последният ми сезон с Барселона. Това бе едно незабравимо пътуване. Винаги съм мечтал да играя с този екип и на този стадион, а реалността надмина мечтите ми", заяви Бускетс.

"Нямаше да повярвам, ако ми бяха казали, когато пристигнах като млад играч, че ще бъда в най-добрия отбор в света за 15 сезона и ще изиграя повече от 700 мача. За мен беше чест, мечта и голяма гордост. За мен значеше всичко да защитавам и да представям клуба за толкова много години. Решението ми не беше лесно, но мисля, че точното време дойде", каза още испанецът.

Серхио Бускетс натрупа 718 срещи за Барселона, което го прави третият футболист с най-много мачове за отбора. Той има осем титли с Барселона, които скоро ще станат девет, плюс три трофея от Шампионската лига, седем Купи на Испания, седем Суперкупи на страната, три Суперкупи на Европа и три титли от Световното клубно първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова: Столичната община е готова да купи и да дари на "Пътна полиция" камери
Фандъкова: Столичната община е готова да купи и да дари на "Пътна полиция" камери
13-годишно момче е открито мъртво в дома си в Пловдив
13-годишно момче е открито мъртво в дома си в Пловдив