НОВИНИ

Серхио Рамос през сълзи: Винаги ще нося Реал в сърцето си

 Серхио Рамос
bnt avatar logo
от БНТ
14:28, 17.06.2021
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът Серхио Рамос се разплака на последната си пресконференция, с която се сбогува с Реал Мадрид след 16 години вярна служба.

Бранителят, който е считан за един от най-безкомпромисните играчи на този пост, рухна емоционално пред семейството си и журналистите.

35-годишният футболист определи деня, в който си тръгва от стадион „Сантяго Бернабеу“ като най-трудния в своя живот.

Президентът на клуба Флорентино Перес отдаде почит на напускащия капитан.

Пред очите на съпругата си Пилар Рубио и децата си, Серхио Рамос се разплака, но успя да сподели мили думи за престоя си в испанския гранд.

„Винаги ще нося Реал Мадрид в сърцето си. Една невероятна страница от моя живот беше затворена, но бъдещето предстои и очаквам с нетърпение да покажа какво мога още и да спечеля нови трофеи“, коментира Серхио Рамос.

„Човек никога не е готов да каже сбогом на Реал Мадрид, но моментът настъпи. Това е само чао, тъй като рано или късно ще се върна. Бих искал да благодаря на феновете, те ме носеха на ръце през цялото време. Винаги ще нося Реал Мадрид в сърцето си“, каза още Серхио Рамос.

Играчът, чиито договор приключва на 30 юни, пристига в Реал Мадрид през 2005 г., изигра 671 мача и вкара 101 гола и след месеци преговори не е постигнал споразумение с клуба за подновяването му.

На 35 години Серхио Рамос ще започне нов етап в друг клуб, който все още е неизвестен.

Серхио Рамос има 16 сезона с Реал Мадрид и си тръгва с богата колекция от титли. Само Пако Генто е спечелил повече титли от Рамос с фланелката на Реал Мадрид, общо 22 - 4 Шампионска лига, 4 клубни световни купи, 5 шампионски титли на Испания, 4 испански супер купи, 3 европейски супер купи и 2 купи на краля.

"Не съжалявам за нищо, отношенията ми с президента винаги са били добри. Бяхме като баща и син в спортно отношение. Той ме доведе тук и аз никога няма да кажа лоша дума за него. Дори и в семействата има спорове", допълни Рамос.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близки на задържания полицай от Трето РПУ-Пловдив на протест пред съда
Близки на задържания полицай от Трето РПУ-Пловдив на протест пред съда
АПИ спира строежа на 4 съоръжения от АМ "Хемус" без технически проект
АПИ спира строежа на 4 съоръжения от АМ "Хемус" без технически проект