НОВИНИ

Сезонът в НБА стартира на 19 октомври

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:05, 21.08.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
сезонът нба стартира октомври
Слушай новината

75-ят сезон в Националната баскетболна асоциация ще стартира на 19 октомври 2021 година, обявиха от ръководството на НБА.

В първия ден от новия сезон шампионът Милуоки Бъкс ще играе срещу Бруклин Нетс, а другия двубой ще бъде между Голдън Стейт Уориърс и Лос Анджелис Лейкърс.

През сезон 2021/22 НБА се завръща в традиционния си формат с 82 мача в редовния сезон, след като в предишните две кампании той се наложи да бъде съкратен заради пандемията от COVID-19.

Редовният сезон ще продължи до 10 април, а плейофите са предвидени да стартират шест дни по-късно. Финалният сблъсък за шампионската титла пък ще започне на 2 юни 2022 година.

По случай 75-ата годишнина от първия мач в НБА, от асоциацията са предвидили няколко специални събития, за да отпразнуват диамантения си юбилей.

На 1 ноември, точно 75 години след първия мач в историята на НБА, един срещу друг ще се изправят Ню Йорк Никс и Торонто Раптърс.

Между 14 и 18 декември пък ще се състои тристранен турнир между единствени отбори, участвали във всяка една кампания на НБА - Ню Йорк Никс, Бостън Селтикс и Голдън Стейт Уориърс.

Звездният уикенд, чиято кулминация е ежегодният "Мач на звездите" ще бъде между 18 и 20 февруари.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха международния фестивал на народната носия в Жеравна
Откриха международния фестивал на народната носия в Жеравна
Евакуацията в Афганистан продължава. Спасеното бебе вече е при семейството си
Евакуацията в Афганистан продължава. Спасеното бебе вече е при семейството си