НОВИНИ

Шави: Трябва да се събудим, не сме отборът от 2010 година

"Нямаме същото качество, нямаме същата класа и същия индивидуален капацитет", коментира специалистът

футболистите барселона изгубили доверието шави
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:12, 21.12.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Подигравките на футболните фенове и критиките в социалните мрежи са признак, че нещата не вървят добре за Барселона, коментира АП. Слабото представяне и лошите резултати напоследък вкараха отбора в криза и старши треньорът Шави Хернандес трябва бързо да промени нещо, за да може каталунците да имат успех през сезона.

Наставникът не пощади никого на пресконференцията след снощната измъчена победа с 3:2 срещу Алмерия на "Камп Ноу". Феновете се подиграват на Барса заради трудностите срещу единствения тим без спечелен мач в испанската Ла Лига.

"Ако не се възползваме от шансовете си, трябва поне да сме агресивни и да покажем дух. Няма да стигнем доникъде без да бягаме като животни и няма да спечелим нищо, ако не даваме всичко от себе си. Трябва да се събудим, не е заради футбола, а заради духа", каза Шави.

Бившият халф на каталунците заяви, че играчите трябва да се стегнат и да не живеят с миналите успехи. Той напомни на всички, че този състав няма нищо общо с талантливите му съотборници от 2010-а, с които е спечелил всички възможни трофеи.

"Не сме отборът от 2010-а, нямаме същото качество, нямаме същата класа и същия индивидуален капацитет. Миналата година спечелихме два трофея, защото показахме дух и дадохме всичко от себе си. Отговорността е моя и исках това да се случи отново. През втората част срещу Алмерия показахме част от този дух и затова спечелихме. В това отношение сблъсъкът с тях беше ползотворен за нас. От първото полувреме можем да научим какво да не правим, а от второто - какво трябва да правим", добави още испанският специалист.

Миналата кампания Барселона завоюва титлата в първенството и суперкупата на Испания. През настоящата спечели групата си в Шампионска лига и се класира за осминафиналите за първи път в последните три издания. Ще играе и за Купата на краля от януари.

Триумфът над Алмерия прекъсна серията на "Блаугранас" от три поредни двубоя без победа, но тимът е все още на 4 точки от втория в класирането на шампионата Реал Мадрид и на 6 от лидера Жирона. Тази вечер Реал е гост на Алавес, а Жирона - на Бетис.

Последният мач за Барселона през годината е приятелска среща с мексиканския Америка в САЩ тази седмица, а първият им за 2024-а е гостуване на Лас Палмас за първенство на 4 януари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 прати защитник в Полша
ЦСКА 1948 прати защитник в Полша
МВнР: Няма данни за пострадали български граждани при стрелбата в Прага
МВнР: Няма данни за пострадали български граждани при стрелбата в Прага