НОВИНИ

Силен вятър и значителни валежи от дъжд

силен вятър значителни валежи дъжд
bnt avatar logo
от БНТ
07:01, 11.12.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще се задържи предимно облачно. Валежите ще продължат и на места ще са временно интензивни и значителни по количество, а по-слаби ще са в по-голямата част на Горнотракийската низина. Вятърът ще остане югозападен, в Източна България и районите, северно от планините ще е силен и бурен. Ще е все още сравнително топло, сутрешните температури ще са около и над 10°, в София - около 9°, а максималните ще са от 9 - 10° градуса в северозападните райони до 18 - 19° в местата, чувствителни на южен вятър, в София - около 15°. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква студен въздух. По преминаването на студения фронт ще има гръмотевици.

По Черноморието ще е предимно облачно, ветровито, с валежи от дъжд, по-интензивни вечерта. Вятърът ще е силен, преди обяд временно бурен, от югозапад. Максималните температури ще са 17 - 19°. Температурата на морската вода е 10 - 12°. Вълнението на морето ще бъде от 3 - 4 бала.

В планините ще е предимно облачно с валежи, на много места - значителни по количество. Ще е все още сравнително топло с максимална температура на 1200 метра - около 11°, на 2000 метра - около 5°. В повечето места валежите ще са от дъжд, само по най-високите части - от сняг, но с преминаването на студен атмосферен фронт температурите ще се понижават и отначало в северозападните планински райони, над около 1500 - 1600 метра, дъждът ще преминава в сняг. С нахлуването на студения въздух от северозапад на югоизток ще има и гръмотевици.

През нощта срещу понеделник и в понеделник от северозапад ще продължи да нахлува по-студен въздух и в следобедните часове на места в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще премине в сняг. Ще се образува и тънка снежна покривка. Застудяването ще продължи и през следващите дни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Временно отнемат правомощията на Ева Кайли в Европейския парламент
Временно отнемат правомощията на Ева Кайли в Европейския парламент
Радулов и Дженев триумфираха с титлата на двойки на "Ориндж Боул"
Радулов и Дженев триумфираха с титлата на двойки на "Ориндж Боул"