НОВИНИ

Синер и Вавринка потеглиха успешно на Уимбълдън, Ожие-Алиасим е аут

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:06, 04.07.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
синер вавринка потеглиха успешно уимбълдън ожие алиасим аут
Снимка: БТА
Слушай новината

Италианецът Яник Синер и швейцарецът Стан Вавринка стартираха с чисти трисетови победи участието си на тазгодишния Уимбълдън.

Поставеният под №8 Синер нямаше никакви трудности срещу аржентинеца Хуан Мануел Серундоло и го надигра с 6:2, 6:2, 6:2 за час и половина игра.

В следващия кръг италианецът, който през миналия сезон достигна до четвъртфиналите в Лондон, ще се изправи срещу друг аржентинец - Диего Шварцман. Бившият играч от топ 10 се справи в първия кръг със сърбина Миомир Кецманович след 6:0, 6:3, 6:4.

Междувременно, трикратният шампион в турнирите от Големия шлем Стан Вавринка също си осигури място във втория кръг на Уимбълдън, след като победи в три сета финландеца Емил Руусувуори - 7:5, 7:5, 6:4.

За Вавринка, който има два четвъртфинала в турнира през 2014-а и 2015-а година това бе първи успех в основната схема на надпреварата след пауза от четири години, като за последно опитният швейцарец преодоля първия кръг през 2019-а година, когато елиминира белгиеца Румен Бемелманс.

През тази година Стан ще играе във втория кръг срещу победителя от двубоя между №29 в схемата Томас Мартин Ечевери от Аржентина и Бернабе Сапата Мирайес от Испания. Непоставеният тенисист водеше с 2:1 сета преди срещата да бъде прекъсната вчера вечерта.

В същото време откриващия ден на Уимбълдън не мина без отпадане на някой от високопоствените тенисисти, като жертвата този път беше №11 Феликс Ожие-Алиасим. Канадецът продължава с трудностите в представянето си в последно време и вчера отстъпи на "щастливия губещ" от квалификациите Майкъл Мо от САЩ в четири сета - 6:7(4), 7:6(4), 6:7(4), 4:6.

Любопитното е, че в първия кръг на пресявките Мо надигра българина Адриан Андреев в три сета, а в мача за влизане в основна схема отстъпи в пет сета на Лоран Локоли. Отказването на Филип Крайнович обаче даде шанс на американеца за втори път в своята кариера да играе в същинската фаза на Уимбълдън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Споровете около Бюджет 2023 - синдикатите срещу бизнеса
Споровете около Бюджет 2023 - синдикатите срещу бизнеса
След протест: Регионалният министър обеща ремонт на пътя Гълъбово-Мъдрец
След протест: Регионалният министър обеща ремонт на пътя Гълъбово-Мъдрец