НОВИНИ

Скандален клип: Учителка скубе ученичка в разложкото село Горно Драглище

bnt avatar logo
от БНТ
12:03, 16.11.2020 (обновена)
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Скандален клип от училището в разложкото село Горно Драглище в социалните мрежи. На него се вижда как учителка скубе ученичка. От Регионалното управление по образованието в Благоевград започнаха проверка по случая.

Клипът е заснет преди около месец и на него се вижда как учителката по български език и литература Райка Калоянова се саморазправя с ученичка от 7 клас в присъствието на още една педагожка.

Поводът за спора е разбита врата. В междучасието ученици се скарали и дърпали вратата, когато се намесила класната Райка Калоянова. Тя отрича да е посягала на седмокласничката. Майката на пострадалото момиче отказа да разговаря с екипа ни. Вижте още ...

Райка Калоянова е учител с 30-годишен стаж. Досега срещу нея не са подавани сигнали и оплаквания нито от ученици, нито от родители. Преподавателката твърди, че не е посягала на момичето.

Райка Калоянова - учител: „Изобщо не съм удряла момичето. Ако се вгледате внимателно. Аз знам какво съм направила и знам че имам преграда, тя се наведе с косата и аз разпилях косата й. При това чух и смеха на нея, защото тя предполагам, че вече разбрахте, че момичето ни е малко емоционално, прекалено емоционално, позволява си доста волности."

Бойко Пукчев - директор на училище ОУ „Неофит Рилски", с. Горно Драглище: „Аз мисля, че тя е била провокирана и то много силно. Аз съм от 1 година директор тука, познавам я за това време. Мога да кажа, че това е една спокойна и добра педагожка."

Според ученици и родители, момичето е темпераментно.

Виктор Механджиев - баща на Алекс: Твърдо заставам зад учителката. Това е една нелепица, това е просто едно клипче, извадено от целия контекст, изваден от цялото събитие.

От Регионалното управление по образованието в Благоевград вече извършват проверка по случая.

Ивайло Златанов - началник на РУО - Благоевград: "Директорът да събере допълнителна информация чрез писмени обяснения да прецени ситуацията и евентуално да върви в посока налагане, ако трябва и на дисциплинарни наказания на колегите учители, които са участвали".

Майката на седмокласничката отказа коментар, а родители на деца от същия клас организират подписка в защита на класния ръководител.

Автор: Станислава Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 1 януари догодина ще постигнем пълна диверсификация на енергийните доставчици
На 1 януари догодина ще постигнем пълна диверсификация на енергийните доставчици
Флойд Мейуедър се завръща на ринга през февруари в Токио
Флойд Мейуедър се завръща на ринга през февруари в Токио