НОВИНИ

Слънце и леко затопляне днес

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 13.03.2023
Чете се за: 01:42 мин.
Времето
Слушай новината

На много места в котловините от Западна България сутрешните температури днес ще са отрицателни. През деня ще бъде предимно слънчево и почти тихо.

Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 11°. Минимални температури между минус 3 и 2°, в София - около минус 2°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен, по високите и открити части - до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Във вторник ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Минималните температури ще се задържат без съществена промяна - между минус 3° и 2°, а дневните ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°.

В сряда облачността ще се увеличи и от запад ще започнат валежи от дъжд. Температурите в по-голямата част от страната ще са все още високи, максималните - между 12° и 17°, но по-късно през деня, с ориентиране на вятъра от северозапад, ще застудява. До вечерта ще завали и в източните райони.

В четвъртък ще бъде облачно, в Западна България валежите ще спрат, а в Източна ще продължат през целия ден като има повишена вероятност да са значителни по количество.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Актьори и режисьори създават Движение за култура заради кризата в Народния театър
Актьори и режисьори създават Движение за култура заради кризата в Народния театър
Томас Мюлер няма да бъде викан за мачовете на Германия през март и юни
Томас Мюлер няма да бъде викан за мачовете на Германия през март и юни