НОВИНИ

Слънце на изток, превалявания на запад днес

слънце изток превалявания запад
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 11.10.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между 7° и 13°, а максималните - между 16° и 23°.

Сутринта на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. От запад облачността ще продължи да се увеличава и още около обяд в крайните западни райони ще превали дъжд. До края на деня валежи ще има и на места в Централна България. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България – изток-югоизточен вятър.

По Черноморието ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност, която постепенно ще се вплътнява. Преди обяд на места видимостта ще е временно намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 22°. Температурата на морската вода е 17 - 19°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е значителна и около обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

През следващите дни облачността ще е предимно значителна, на отделни места с превалявания от слаб дъжд. Ще бъде почти тихо или със слаб североизточен вятър. Минималните температури ще останат без промяна, а максималните слабо ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът остро осъди Русия за нападенията - жертвите вече са 14
Светът остро осъди Русия за нападенията - жертвите вече са 14
Шарл Мишел: ЕС трябва спешно да създаде енергиен съюз
Шарл Мишел: ЕС трябва спешно да създаде енергиен съюз