НОВИНИ

Слънчево, преди обяд с мъгли

облачно валежи дъжд сняг
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 24.01.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 8° и 0°, в София около минус 8°, а максималните от 3° до 8°, в районите с по-трайна мъгла малко по-ниски, в София около 3°.

Ще преобладава слънчево време, преди обяд на места в равнинната част от страната с мъгла или ниска облачност. Вятърът ще е от запад, слаб, в източните райони умерен, с тенденция вечерта да се усили.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. До обяд на отделни места ще е с ниска облачност или мъгла. Ще духа до умерен, предимно северозападен вятър. Максималните температури ще са 5 - 7°. Температурата на морската вода е 7 - 8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, в най-северните райони временно 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. На места главно преди обяд ще е мъгливо. Ще духа силен северозападен вятър, който вечерта още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 около минус 4°.

В четвъртък ще духа умерен и силен северозападен вятър. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи. Температурите временно ще се повишат.

В петък и събота ще се задържи ветровито, с умерен и силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, често значителна. На места ще превали слабо - дъжд и сняг.

В неделя и понеделник вятърът чувствително ще отслабне. Вероятността за валежи намалява. Температурите ще се понижат, в неделя дневните, а в понеделник сутрешните.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция ратифицира присъединяването на Швеция в НАТО
Турция ратифицира присъединяването на Швеция в НАТО
Челси отвя Мидълзбро и чака на финала на Карабао Къп победителя от двойката Ливърпул - Фулъм
Челси отвя Мидълзбро и чака на финала на Карабао Къп победителя от двойката Ливърпул - Фулъм