НОВИНИ

Слънчево време до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 05.10.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури в повечето райони ще бъдат между 18° и 21°, в София - около 16°. Ще бъде предимно слънчево, с умерен северен вятър.

И утре минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 5° и 10°, в София 3°, колкото е и тази сутрин, а на места в низините, котловините и около водните басейни видимостта временно ще бъде намалена от мъгли.

През деня ще преобладава слънчево време. Максималните температури слабо ще се повишат и в повечето райони ще са между 20° и 23°, в София - около 19°. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток.

Предимно слънчево ще бъде и на морския бряг, в комбинация със слаб до умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Добри условия за туризъм в планините утре. Облачността ще е променлива, а вятърът умерен, с посока от североизток. Температурите ще се повишат с няколко градуса и максималните в курортите ще са от около 7° на Алеко до 14° в Боровец и Пампорово.

И към времето в Европа. И утре в по-голямата част от континента, включително и на Балканския полуостров, ще бъде слънчево. Дъждовно и ветровито ще остане в северните части от Европа, а в Норвегия ще има и валежи от сняг.

У нас и през следващите дни ще преобладава слънчево време с краткотрайни сутрешни мъгли, а температурите ще продължат да се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колело на трактор се откъсна и причини катастрофа на Е-79 (СНИМКИ)
Колело на трактор се откъсна и причини катастрофа на Е-79 (СНИМКИ)
Четвъртият в света Даниил Медведев с успешен старт в Астана
Четвъртият в света Даниил Медведев с успешен старт в Астана