НОВИНИ

Слънчево време в по-голямата част от страната

слънчево време голямата част страната
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 19.12.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд ще има значителна облачност, която ще започне да се разкъсва и намалява, по-късно през деня над много райони до слънчево. Значителна ще се задържи облачността над Западна България. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България - умерен от север-североизток. Минималните температури са между минус 2° и 3°, в североизточните райони малко по-ниски, в София около минус 2°. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 9°.

Над Черноморието облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 3° и 7°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините облачността също ще се разкъса и над много райони намалее. Преди обяд на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен североизточен, по най-високите ни върхове умерен до силен северозападен вятър. Студено време с максимална температура на 1200 метра около 0°, на 2000 метра - около минус 3°.

Във вторник и сряда сутрин ще е студено, с минимални температури предимно между минус 6° и минус 1°, в Дунавската равнина и източните райони ще има ниска облачност или мъгла. Около и след обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Максималните температури ще се повишават и в сряда ще са между 3° и 8°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топлоподаването в Киев е напълно възстановено
Топлоподаването в Киев е напълно възстановено
Певицата Риана разпространи първи видеокадри на бебето си
Певицата Риана разпространи първи видеокадри на бебето си