НОВИНИ

Славия отново посреща ЦСКА, но този път в мач за Купата на България

В другия осминафинален двубой от днешния ден един срещу друг се изправят отборите на Арда Кърджали и Литекс Ловеч

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:41, 05.12.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
славия отново посреща цска път мач купата българия
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Остават по-малко от десет дни до завършека на есенния полусезон в българския футбол, а следващите няколко дни (5-7 декември) ще бъдат посветени на осминафиналните срещи от турнира за Купата на България по футбол.

Заради обърканата програма на надпреварата през този сезон вече знаем първите двама четвъртфиналисти - Спартак Варна и Пирин Благоевград, а днес още два тима предстои да си осигурят място в тази фаза.

В първата среща за деня Арда Кърджали посреща втородивизионния Литекс от 14:30 часа на своя "Арена Арда".

Кърджалии записаха само един успех в последните си седем мача и със сигурност днес момчетата на Александър Тунчев ще искат да си върнат доброто настроение срещу "оранжевите", които обаче не са за подценяване, тъй като във фазата на 1/16-финалите елиминираха един от лидерите в Първа лига до момента Черно море - с минимален домакински успех с 1:0.

Гвоздеят в програмата на днешния ден обаче е сблъсъкът между отборите на Славия и ЦСКА, които се изправят един срещу друг на стадион "Александър Шаламанов" от 17:30 часа.

Двата тима се срещнаха отново само преди няколко дни на същото съоръжение и завършиха наравно 1:1 в мач за първенството, но зарядът на предстоящата среща ще бъде корено различен.

Президентът на "белите" Венцеслав Стефанов вече разбуни духовете около този мач, след като вчера по време на пресконференция насочи вниманието към главния съдия на двубоя Никола Попов и в типичния си стил заяви, че днес очаква "Баташко клане".

В същото време наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро се очаква да направи няколко промени в своя тим, тъй като самият той изрази недоволството си от видяното по време на предишния мач срещу Славия. Извън сметките му обаче със сигурност остава наказания Тибо Вион.

За последно "бели" и "червени" играха един срещу друг в турнира за Купата на България в полуфиналите през сезон 2021/22, когато те си размениха по една победа с 2:0 като гост, но в крайна сметка "армейците" продължиха напред след изпълнение на дузпи, при които в герой за тях се превърна стражът Димитър Евтимов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН: Форматът на изпитите се променя, за да има по-добра приложимост на знанията
МОН: Форматът на изпитите се променя, за да има по-добра приложимост на знанията
Президентското вето върху БТР-ите за Украйна - коментар на експертите Ангел Найденов и Димитър Гърдев
Президентското вето върху БТР-ите за Украйна - коментар на експертите Ангел Найденов и Димитър Гърдев