НОВИНИ

След Мадрид и Рим посреща най-добрите в женския тенис

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:30, 09.05.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
всички тенисистки топ света участват турнира сериите мастерс 1000 рим
Слушай новината

Всички тенисистки в топ 10 на световната ранглиста са заявили участие в турнира WTA 1000 в Рим от 9 до 20 май т.г. Турнирът, който ще бъде с награден фонд 3,572,618 долара, ще отбележи 80-то си издание.

Световната номер 1 Ига Швьонтек ще се завърне в опит да спечели третата си поредна титла в италианската столица. През 2021 г., полякинята победи Каролина Плишкова с 6-0, 6-0 на финала, а миналата година защити трофея си, побеждавайки с 6-2, 6-2 Онс Жабер.

На червените кортове ще видим и световната номер 2 Арина Сабаленка, която е тазгодишна шампионка от Откритото първенство на Австралия. Джесика Пегула, Онс Жабер и Каролин Гарсия допълват Топ 5 в схемата.

Първите две в ранглистата Швьонтек и Сабаленка ще спорят за трофея днес на турнира в Мадрид.

Останалите тенисистки заявили участие в Рим от настоящия Топ 10 в света са Коко Гоф, Елена Рибакина, Дария Касаткина, Мария Сакари и Петра Квитова.

Осем представителки на домакините получиха уайлд кард за основната схема. Сред тях са бившата №5 в света Сара Ерани. 35-годишната състезателка е единствената италианка, която се е състезавала на финала в Рим през последните 25 години. Тя загуби мача за титлата от Серина Уилямс през 2014 г. Легендарната кариера на Ерани включва също финал на турнир от Големия шлем на Ролан Гарос 2012 и девет WTA титли. През март тя се завърна в Топ 100 след пауза от близо пет години и сега е на 83-то място.

Лучия Бронзети също получи уайлд кард. 24-годишната състезателка игра финал в Палермо миналия юли. Бронзети попадна в Топ 50 през януари, след като помогна на страната си да стигне до първия финал на United cup, но след това се смъкна до номер 97.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лейкърс и Маями са само на един успех от финалите в конференциите на НБА
Лейкърс и Маями са само на един успех от финалите в конференциите на НБА
Нотингам се измъкна от зоната на изпадащите в Англия
Нотингам се измъкна от зоната на изпадащите в Англия