НОВИНИ

Снимка с Вяра, Надежда и Любов - любопитна инициатива се проведе в София

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:56, 21.09.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

Мостът на влюбените в София се изпълни с Вяра, Надежда и Любов. Буквално. Защото жители на столицата, които носят тези имена се събраха там за обща снимка. Това е част от от новия градски фестивал на изкуствата "Аз съм София". Събитието продължава до 23 септември. В момента пред НДК тече музикално състезание между "Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени" - и група "Акага".

Традицията повелява децата да се кръщават на баби и дядовци. Такъв беше и днешният случай, защото повечето събрали се на моста на влюбените бяха кръстени на бабите си.

"На баба ми съм кръстена, от поколение на поколение се редуват имената. Майка ми е Надежда и определено го чувствам като празник и се радвам, че в последните години има повече събития за празника на София", отбеляза Вера Асенова.

"Аз съм от Спострановия род и съм кръстена на баба ми Вера Спостранова, лека и пръст, много се гордея със своето име", обясни Вяра Ганчева.

"Аз съм кръстена на двете си баби Любов и Люба, но баща ми е имал безумната идея да ме кръсти Амора, добре че разумът на майка ми е надделял", смее се Любов Костова.

Музикантите от "Акага" и "Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени" и в момента забавляват публиката пред Националния дворец на културата.

"Нека всички хора да излязат от вкъщи. Самата атмосфера на града зависи от хората, които живеят в него, няма смисъл да бягаш в Ню Йорк, просто направи града такъв какъвто искаш да е!", смята Красимир Куртев, група "Акага".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без голове в сблъсъка в Серия А между Ювентус и Наполи
Без голове в сблъсъка в Серия А между Ювентус и Наполи
Спортни новини 21.09.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 21.09.2024 г., 20:50 ч.