НОВИНИ

Трагичната съдба на магарето от Варна: Собствениците са възмутени от бездействието на институциите

bnt avatar logo
от БНТ
18:38, 17.12.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Възмущението си от бездействието на институциите изразиха собствениците на магарето, което предизвика смут във Варна в сряда. Животното беше снимано да се разхожда без надзор по натоварени булеварди и накрая загина, блъснато от влак. Още тогава в социалните мрежи хората се организираха, за да съберат средства и да купят ново магаре на собственика.

"Как се чувствам? Като дядо! Липсва ми магарето!", заяви Милко Вълчев, собственик на магарето.

Според собствениците разходката на магарето по варненските улици е било изключително опасно за живота на гражданите.

"Това е животно, което е над 120 килограма и е предпоставка за пътно произшествие. Белята можеше да е огромна", заяви Милко Вълчев.

Институциите не са взели мерки, казват стопаните на Мария, въпреки че от полицията съобщиха за “По света и у нас”, че са пратили патрул, който да издирва животното.

"Много хора, включително и сестра ми, са звънели на телефон 112, откъдето им е казвано да си го търсим в полицията", каза Йорданка Вълчева, дъщеря на собственика на магарето.

Магарето е отглеждано в близкото до Варна село Тополи от Милко Вълчев. Възрастният мъж установява във вторник, че животното е откраднато и започва да го търси. Предположението беше, че магарето е изгубило ориентация заради автомобилите и клаксоните, когато се е озовало на улицата. По-късно собственикът разбира, че е убито.

Милко Вълчев: "Не е човек, животно е".

Йорданка Вълчева: "Дали щеше да се прибере и да бъде блъсната от ТИР, от кола. Ние научихме по-късно и реагирахме. Братовчед ми тръгна от Тополи да я издирва. Бях оставила координати да ми звъннат, за да я намерим, но братовчед ми я видя на гарата убита от влак".

Сега собствениците на магарето призовават хората в социалните мрежи да не събират помощи за купуване на ново животно. Предпочитат парите да отидат за благородна кауза и се надяват институциите да си вършат задълженията съвестно.

Репортер: Деян Михайлов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски с 41-во място в Енгелберг
Владимир Зографски с 41-во място в Енгелберг
България ще играе във финала на квалификацията за Европейското първенство по бадминтон за смесени отбори в София
България ще играе във финала на квалификацията за Европейското първенство по бадминтон за смесени отбори в София