НОВИНИ

Спасиха деца мигранти във водите край Сеута (СНИМКИ)

спасиха деца мигранти водите сеута снимки
bnt avatar logo
от БНТ
14:45, 20.05.2021 (обновена)
Чете се за: 01:27 мин.
По света
Слушай новината

Испанската Гражданска гвардия разпространи снимки на деца мигранти във водата при пристигането им в Сеута, автономен испански град, разположен на средиземноморския бряг на Северна Африка срещу Гибралтар.

От понеделник насам близо 8000 души достигнаха Сеута като се възползваха от разхлабването на граничния контрол от мароканска страна.

Близо 5000 мигранти пристигнаха само за ден в Испания

Сред тях са безпрецедентните на брой 2700 непълнолетни. Представител на испанската Гражданска гвардия спаси няколко деца във водите край Сеута.

"Вече не говорим за 16, 17 годишни, Мароко пуска деца на 7,8", каза испанският министър на отбраната Маргарите Роблес. Тя обвини Рабат в агресия и изнудване.

5 600 мигранти вече са върнати на Мароко. Мароканската полиция разпръсна стотици младежи от граничната преграда. Някои избягаха, като се възползваха от падналата мъгла, други стигнаха до хълма, който води до Сеута.

Мигрантската криза в Сеута последва решението на Мадрид да приеме в испанска болница сепаратистки лидер от фронта Полисарио, който се бори за независимост на Западна Сахара от Мароко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антитерористично учение между спецчастите на Русия и Сърбия
Антитерористично учение между спецчастите на Русия и Сърбия
Американският посланик Херо Мустафа посети НАП
Американският посланик Херо Мустафа посети НАП