НОВИНИ

Списъкът с контузени топ играчи в навечерието на „Ролан Гарос“ се увеличи

Световният №4 Даниил Медведев е изправен пред тревожно чакане, за да разбере пълната степен на контузията, която го принуди да се откаже по време на четвъртфиналния си двубой на Мастърс 1000 турнира в Мадрид срещу Иржи Лехечка в четвъртък вечер.

Станко Димов
от Станко Димов
13:11, 03.05.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Даниил Медведев - Иржи Лехечка Мадрид
Снимка: X / Mutua Madrid Open
Слушай новината

Световният №4 Даниил Медведев е изправен пред тревожно чакане, за да разбере пълната степен на контузията, която го принуди да се откаже по време на четвъртфиналния си двубой на Мастърс 1000 турнира в Мадрид срещу Иржи Лехечка в четвъртък вечер. Руснакът почувства болка в горната част на бедрото при 3:2 гейма, след което при загубвайки първия сет с 4:6 реши да не рискува и се отказа.

Така Медведев стана поредният топ тенисист, който се бори с физически проблеми в навечерието на най-важния турнир на клей през годината – Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“, който започва в Париж на 26 май.

„Случи се по време на ретур, не знам точно дали при спринт или при изпълнението на къса топка. Опитвах се да се тичам по-бързо и по-бързо, но бедрото ми сякаш блокира“, сподели Медведев след срещата.

„Попитах физиотерапевта дали мога да влоша положението. Той ми каза, че ако е само спазъм – не, но ако е разкъсване – да. Опитах се да направя още един спринт към мрежата, но отново почувствах болка и си казах, че няма смисъл да рискувам“, добави руснакът.

По-рано през седмицата заради физически проблем участието си в Мадрид прекрати и Яник Синер, който въобще не излезе на корта за двубоя си срещу Феликс Оже-Алиасим от четвъртфиналите. Бившият водач в ранглистата Карлос Алкарас бе измъчван от травма предмишницата, заради която не взе участие в Монте Карло и Барселона.


За участието си на „Ролан Гарос“ не е сигурен и 14-кратния шампион Рафаел Надал, който наскоро се завърна на корта след поредна контузия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежите ще се засилят в следобедните часове
Валежите ще се засилят в следобедните часове
Разпети петък - най-тъжният ден от Страстната седмица (СНИМКИ)
Разпети петък - най-тъжният ден от Страстната седмица (СНИМКИ)