НОВИНИ

Старши треньорът на Дея спорт Франческо Кадеду обяви, че напуска клуба

старши треньорът дея спорт франческо кадеду шокиращо обяви напуска
bnt avatar logo
от БНТ
08:26, 04.02.2024
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Носителят на Купата на България по волейбол при мъжете и действащ лидер в подреждането на редовния сезон в Националната волейболна лига (НВЛ) Дея спорт Бургас остана без старши треньор.

Италианският специалист Франческо Кадеду обяви напускането си в събота вечер след домакинския успех над Берое с 3:1 гейма в среща от първенството, а като мотив за решението си той посочи липса на уважение към самия него от страна на волейболистите.

"Не искам да говоря за този мач. Това ми бе последният мач начело на Дея. Не искам да говоря за съперника, но искам да поздравя моя отбор за играта. Състезателите ми не показаха респект към мен. Благодаря за всичко!", коментира след мача Кадеду.

Изявлението на старши треньора на Дея спорт изненада дори клубния президент Александър Маджуров, който заяви, че тепърва ще проведе разговори с Кадеду.

"Не мога да кажа какво се случва, и аз съм изненадан. И на мен ми заяви, че това му е последният мач, но защо, как и по каква причина, ще стане ясно, като мине емоцията. Ще седнем и ще поговорим, за да разберем причината, все пак всеки по време и след такъв мач (когато нещата не се получават по най-добрия начин), има натрупана изнервеност и емоция. Ще изпием по едно кафе и ще се разберем, ако Кеки (б.р. Франческо Кадеду) е взел твърдо решение. Нямам кой знае какви възможности да му въздействам. Мисля, че и той, и останалите, като отмине емоцията, ще бъдем малко по-разумни - да обмислим. По време на мача може би се създаде грешно впечатление, че двубоят ще е лек, но после нещата малко се пообъркаха. Там започна да се трупа едно напрежение, което не мисля, че е някаква голяма драма. Положителното от ситуацията е, че дори и да играем лошо, печелим", сподели Маджуров.

Босът на бургазлии допълни още, че в клуба се работи по създаването на условия за трайни и дългосрочни успехи, а Франческо Кадеду е бил много важна част от този проект.

"До момента не е имало изгледи за напускане и подобни неща. По-рано преди мача дори говорихме за проекта Дея, тъй като това, че спечелихме Купата е само една стъпка към целта, която сме си поставили. Да създадем условия, така че отборът да стане продукт, както е в целия цивилизован свят, за да бъде трайно и дългосрочно това, а не един фойерверк с една Купа", категоричен е президентът на Дея.

"В крайна сметка моята цел е отборът да стане независим от мен, т.е. той да бъде маркетингов продукт, който се продава. По този начин минимизираме рисковете, ако аз нямам възможност или нещо се случи с мен, отборът/проектът да пропадне. Това е само една стъпка и Кадеду е част от този проект. Не знам какво го е накарало да реагира така, предполагам, че утре ще разбера и ще дадем допълнителна информация", завърши Александър Маджуров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделците на среща с властта - ще излязат ли на протести?
Земеделците на среща с властта - ще излязат ли на протести?
САЩ и Великобритания с нови атаки срещу хутите
САЩ и Великобритания с нови атаки срещу хутите