НОВИНИ

Стеван Йоветич: Трябва да играем концентрирано 90 минути, България е добър и млад отбор

стеван йоветич играем концентрирано минути българия добър млад отбор
bnt avatar logo
от БНТ
15:49, 09.09.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на националния отбор на Черна гора Стеван Йоветич взе участие в традиционната пресконференция преди утрешния двубой срещу България от квалификациите за Евро 2024.

Нападателят, който наскоро подписа с гръцкия Олимпиакос, сподели, че черногорците трябва да играят концентрирано през всичките 90 минути, ако искат да победят "лъвовете".

"Очакванията от нас са все едно сме Испания и Франция, но реално не сме. Не можем да делим мачовете, не можем да си позволим такъв лукс. Трябва да играем концентрирано 90 минути. Убеден съм, че когато този отбор се раздава на 130%, може да се мери с всеки един противник. Ако не го направим, не можем да се надиграваме с никого", заяви Йоветич, който говори и за това, че никога не играл за страната си на голям форум.

"Това винаги ми е тежало. Но вече гледам на това по различен начин и играя мач за мач. Така ще дойде резултатът. Свикнали сме, това е спорт, стават такива неща. Играем утре и имаме шанс да се поправим с победа, с която все още сме в играта. Мачът утре е много важен", каза още бившият футболист на Манчестър Сити, Интер, Монако и други популярни европейски отбори.

Йоветич коментира още и какво очаква от състава на България в двубоя утре вечер в Подгорица и призова феновете за подкрепа към състава на Черна гора.

"Мога да кажа, че са добър и млад отбор. Сега са по-организирани и смятам, че ни очаква труден мач. Но това няма значение, защото ще играем срещу сериозен отбор", сподели капитанът на "соколите".

"Един ден, когато не играя, ще идвам със семейството си да подкрепям отбора като фен. В трудни моменти публиката трябва да е зад нас", завърши Стеван Йоветич.

България гостува на Черна гора утре от 19:00 часа, а срещата може да наблюдавате НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntsport.bg! Студийната ни програма започва в 18:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Спаси София" се регистрира в ЦИК
"Спаси София" се регистрира в ЦИК
Квотите - много или малко?
Квотите - много или малко?