НОВИНИ

Стоилов: Важното е да трупаме победи

стоилов важното трупаме победи
bnt avatar logo
от БНТ
11:27, 18.03.2023
Чете се за: 05:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели очакванията си преди гостуването на Арда в неделя. Двубоят се явява пряк сблъсък за място в топ 6.

Мъри заяви, че няма да може да разчита на Илиян Стефанов и разкри, че Роналдо е имал положителен тест за COVID, но въпреки това се надява да играе утре.

"Илиян няма да вземе участие в мача. В средата на другата седмица вероятно ще бъде възстановен. За съжаление пропусна вече два мача и отпадна от сметките за националния отбор. Роналдо имаше положителен тест за COVID и отсъства три дни. Днес ще вземе участие в тренировката и надяваме се всичко да е наред за мача", обясни наставникът.

Стоилов коментира и представянето на Арда.

"Арда повиши нивото си през втория полусезон. Играе комбинативен и атакуващ футбол. Отбор, който прави впечатление с начина си на игра. За нас това е отлична възможност да покажем какво можем. Футболистите ще имат един добър тест преди дългата пауза. Очаквам да изиграят мача на максималните си възможности и да наложим нашата воля на терена. Комбинативният стил и индивидуалните качества на играчите преобладават в Арда. Имат добра изчистена схема и постройка. По-важно е как нашият отбор ще играе. Искам моят отбор да играе на максимума от своите възможности", обясни Стоилов.

Според него най-важно за Левски е да затвърди победите.

"Не се вглеждам много в класирането. Когато Левски не е първи, не е много интересно за мен. Важно е да трупаме победи. Трите точки се явяват златни в тази сгъстена група от отбори. Трябва да се стремим към добра игра и победа. Очаквам привържениците отново да са на стадиона. Трябва да стигнем до края на възможностите си, за да спечелим срещу Арда. Иначе може да имаме проблем. Футболистите трябва да мислят само за представянето на терена. Техен ангажимент е Левски да побеждава и да радват хората. Всички други проблеми са решими", каза Стоилов.

Той заяви, че клубът прави всичко възможно да задоволи интересите на играчите.

"Имаме разговори с всеки играч - обясняваме му каква точно е истината. Най-доброто нещо е, че отборът е млад. Играчите имат голям хоризонт пред себе си. Много често играчи отиват в Европа неготови и кариерата им приключва бързо с връщане назад. Аз като треньор трябва да направя всичко възможно тези играчи да са добре обучени", заяви още Стоилов.

Стоилов изрази още мнение, че Жереми Петрис има потенциал да стане един от добрите на поста си в Европа, като допълни и по адрес на новото попълнение Джавад Ел Джемили, че тепърва ще получава шансове за изява.

"Жереми има в Левски позитивни прояви, но с оглед на това, че пропусна и предната подготовка, имаше проблеми и миналата година, и сега, има още много какво да усъвършенства, за да стане играч от световна класа. Играе с нужното желание и агресия, но засега е изчистил много малка част от нещата, които може да подобри. Травмите му повлияха много, сега всичко е наред, оттук-нататък той трябва да играе и на много по-добро ниво. Но не трябва да допуска да се травмира повече, ако води тренировъчен процес и не витае в облаците от ласкавите слова, а бръкнем в проблемите, Жереми може да е един от добрите защитници в Европа. Джавад е много млад играч, смяна на обстановка, но той се старае много в тренировките, има нужните качества. В скоро време предполагам ще започва и като титуляр. На неговата позиция имаме сериозна конкуренция. Има време за адаптация и доразвитие на качествата си, ще получава естествено и шансове", завърши треньорът на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3 април ще бъде неучебен за училищата с разкрити изборни секции
3 април ще бъде неучебен за училищата с разкрити изборни секции
"Върнах се!" - Доналд Тръмп обратно в социалните мрежи след двугодишна забрана
"Върнах се!" - Доналд Тръмп обратно в социалните мрежи след двугодишна забрана