НОВИНИ

Стоилов за победата над ПАОК: Един отличен мач за Левски и една прекрасна „синя“ вечер

стоилов победата паок един отличен мач левски една прекрасна bdquoсиняldquo вечер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:48, 21.07.2022
Чете се за: 04:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов изрази радостта си от победата на „сините“ над ПАОК в първия двубой от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

Въпреки отсъствието на трима титуляри в състава си, Левски постигна победа 2:0 над именития си съперник, с което си осигури комфортен аванс преди реванша на стадион „Тумба“ в Солун на 28 юли.

Стоилов окачестви победата на своя състав като „една прекрасна „синя“ вечер“, но изрази съжаление, че „сините“ не са реализирали и трето попадение, с което да предрешат изхода от сблъсъка.

„Това беше един отличен мач за Левски и една прекрасна „синя“ вечер. Въпреки сериозния противник и кадровите проблеми, които имаме, успяхме да изиграем мача по най-добрия начин. Отбелязахме голове и същевременно не допуснахме шансове пред нашата врата. Можехме да решим мача с трети гол. С оглед на това, което видях в отбора на ПАОК, мисля, че победихме един голям отбор“, започна наставникът на „сините“.

Специалистът изрази притеснение за реванша в Гърция следващия четвъртък. Той е на мнение, че Левски може да играе още по-добре за напред.

„Винаги е добре, когато вкараш ранен гол, защото дава увереност, дава ни повече да мислим за фаза защита. Притеснявам се за втория мач. След прекрасната вечер която подарихме на „сините“ фенове, се надявам да изиграем добър мач в Солун без нашите привърженици. Това беше Левски, който искам да радва хората. Не ме интересуваше чак толкова резултата. Видях Левски, който искаше да се бори. Трябва време, работа и търпение, за да може Левски да играе още по-добре“, продължи Стоилов.

Мъри е категоричен, че Левски трябва да се представи по най-добрия начин и на реванша, дори и да не успее да се класира за следващия етап на турнира.

„Победата над ПАОК мога да я сложа в топ 10. Голям отбор, който игра1/4-финал в турнира, с много добри футболисти. Видях един ПАОК, който ме притеснява за втория мач. Една изключително знаменита победа, защото клубът и привържениците имат нужда от такива успехи. Можеше и да не успеем, но начинът на игра беше достоен за уважение. Какъвто и да е другият мач, трябва да се представим отново по най-добрия начин“, каза още той.

Стоилов е на мнение, че „сините“ трябва да отбележат гол и на „Тумба“, в противен случай пазенето на аванса от първия мач ще бъде грешен ход.

„На реванша трябва да успеем да отбележим гол. Ще бъде грешка, ако удържаме резултата с оглед на играчите на ПАОК. Трябва да използваме силните ни страни и нашата скорост. Съжалявам, че не можахме да решим мача с трети гол. Ще се борим, важното е, че подарихме победата на тези хора. Най-важното е, че виждам щастливи левскари, които си тръгват“, заяви трньорът.

„Дайте да не правим глобални заключения. Благодаря на привържениците за уважението към мен, Левски и отбора и към целя клуб. Труден и важен момент беше за Левски. Моето завръщане в клуба е именно по тази причина – привържениците, които бяха загубили и последната надежда. Дадохме им капка радост, ако продължим така, ще бъде добре. За съжаление не мога нищо да им обещая освен работа и честност. Останалото трябва да го показваме на терена и да се борим за него“ завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утре Украйна и Русия ще подпишат споразумение за износа на зърно в Истанбул
Утре Украйна и Русия ще подпишат споразумение за износа на зърно в Истанбул
Спецакция: Задържаха двама шофьори за незаконен превоз на пътници между София и Перник
Спецакция: Задържаха двама шофьори за незаконен превоз на пътници между София и Перник