НОВИНИ

Температури между 2° и 7° в новогодишната нощ

температури 2deg 7deg новогодишната нощ
bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 31.12.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между 0° и 5°, а максималните - от 9° до 14°, в София - около 10°. Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла, по-значителна в крайните южни части от страната. В останалите райони облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна, с изключение на северните райони, където ще има и слънчеви часове. Вятърът ще е слаб, след обяд ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са около 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има в крайните южни райони. Ще духа слаб до умерен вятър с посока от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 1°.

В новогодишната нощ в по-голямата част от страната ще бъде безоблачно, но в Горнотракийската низина, по Черноморието, както и по поречието на Дунав, ще има мъгла. Температурите в полунощ ще са между 2° и 7°, в София - около 2°. Необичайно топло за периода ще бъде и в началото на 2024-та. По-често облачно, със слаби валежи от дъжд, в планините от сняг, ще бъде във вторник и сряда.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Първанов и Милица Мирчева спечелиха полумаратона на Несебър
Николай Първанов и Милица Мирчева спечелиха полумаратона на Несебър
Събитията на 2023: Какво се случи през декември (Видео)
Събитията на 2023: Какво се случи през декември (Видео)