НОВИНИ

Тервел и Кубрат Пулеви по-тежки от своите съперници преди галавечерта в Калифорния

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:58, 14.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
мерките против covid принуждават тервел пулев бие чужбина
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Българските боксьори Тервел и Кубрат Пулеви са по-тежки от своите съперници преди боксовата галавечер в Калифорния, показа официалният кантар преди двубоите.

В основното събитие за вечерта по-малкият от братя Пулеви Тервел се изправя срещу бившия световен шампион в полутежка категория Сергей Ковальов. На кантара българинът се оказа малко по-тежък от именития си съперник - 89,6 кг за Тервел срещу 89,1 кг за Ковальов.

За Тервел това ще бъде 17-ти двубой на професионалния ринг, като той все още няма загуба и е записал 16 победи (13 с нокаут).

Бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон 2012 година прогнозира, че той ще продължи серията си без загуба и след двубоя с Ковальов.

"Бих искал да благодаря на организаторите за възможността да се бия с голямо име като Ковальов. Намирам се в много по-добра форма. Прогнозирам, че ще остана непобеден", коментира Тервел.

Преди него на ринга ще се качи и брат му Кубрат, който пък ще боксира срещу американеца Джери Форест. Официалният кантар показа, че българският боксьор е със седем килограма по-тежък от своя съперник - 112,7 кг срещу 105,7 кг.

Кобрата разкри на пресконференцията преди срещата, че възнамерява за трети път в своята кариера да стигне до битка за световната титла в тежка категория и допълни, че на ринга неговият съперник ще срещне "диво животно, което е много интелигентно".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова схема: Телефонни измамници се представят за полицаи
Нова схема: Телефонни измамници се представят за полицаи
Започва ремонтът на обходния път през Витиня
Започва ремонтът на обходния път през Витиня