НОВИНИ

Тервел Пулев гони задължителна победа по пътя към световния връх

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:14, 29.01.2021 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
Бокс
тервел пулев гони задължителна победа пътя световния връх

Българският боксьор - Тервел Пулев се изправя срещу Викапита Мероро от Намибия в петък след 21 часа на галавечерта в Дар ес Салаам, Танзания.

Това ще бъде 16-и професионален двубой на по-малкия от братята Пулеви, който е девети в ранглистата за полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

Промоутърът на българският боксьор - Ивайло Гоцев, обяви преди няколко дни, че целта пред Тервел е завоюването на световната титла при 90-килограмовите до края на 2022-ра, а това може да се случи само и единствено след успех над Мероро.

В момента световен шампион в категорията на Пулев е французинът с арменски произход Арсен Гуламирян, който е с перфектен баланс от 26 победи, 18 от които с нокаунт.

На официалния кантар Тервел закова стрелките на 91кг, а съперникът му - 90.6 кг, макар чисто физически българинът да изглеждаше доста по-внушително.

35-годишният Мероро е с 29 победи и 9 загуби на професионалния ринг, като последното поражение на боксьора от Намибие бе инкасирано през ноември 2019 г. от ганаецът Оланреваджу Дуродола.

Месец по-късно, на 14 декември 2019 г, бронзовият медалист от Лондон 2012 спечели интернационалния пояс на Световната боксова асоциация, след като се справи със съпротивата на Дешон Уебстър в пловдивската зала "Колодрума".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българите, идващи от екскурзия, трябва да предоставят PCR тест до 24 часа
Българите, идващи от екскурзия, трябва да предоставят PCR тест до 24 часа
Ливърпул спря головата суша при успех над Тотнъм
Ливърпул спря головата суша при успех над Тотнъм