НОВИНИ

Тервел Пулев отново става доброволец в борбата с COVID-19

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:57, 25.11.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Бокс
тервел пулев отново става доброволец борбата covid

Трикратният европейски медалист по бокс, олимпийски призьор и носител на интерконтиненталната титла на WBA Тервел Пулев отново се присъедини към екипа доброволци в УМБАЛ „Софиямед“.

Боксовият ни шампион подкрепя екипа на Отделението по „Спешна помощ“ в лечебното заведение, като и този път участва активно в дейностите по транспорт на пациенти, санитарно-хигиенни мероприятия и всичко останало, от което екипа и пациентите имат нужда.

„Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота“, коментира Пулев пред екипа на „Софиямед“ още през април, когато първоначално стана доброволец.

Този път той отново е решил да се включи с помощта си в болницата, за да бъде полезен и да даде пример.

За доброволческата си дейност в отделението в края на месец май Тервел Пулев бе удостоен и с Грамота от ръководството на лечебното заведение.

„Благодарим на Тервел Пулев, както и на семейството му, защото той е тук, но семейството му ни подкрепя, подкрепяйки него и обаждайки ни се по телефона. Той е пример за това как освен в спорта, но и в живота може да бъдеш шампион чрез личния си пример. За разлика от много хора, които само говорят, той показва с действията си позитивния пример. Благодарим му за това“, коментира д-р Иван Христов, началник на Спешно отделение в УМБАЛ „Софиямед“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести във Франция срещу решението да не се снимат полицаи при акция
Протести във Франция срещу решението да не се снимат полицаи при акция
Напрежение на протеста пред МС
Напрежение на протеста пред МС