НОВИНИ

Тир се вряза в къща във врачанското село Осен

bnt avatar logo
от БНТ
11:39, 08.08.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Регионални
Слушай новината

Инцидентът е станал малко преди полунощ. Шофьорът е загубил управление над камиона на завой.

За щастие, по това време в къщата не е имало никой. Шофьорът е пострадал, настанен е в "Пирогов". Местните хора от години са подавал сигнали за това, че преминаването на тежкотоварния трафик е опасно.

Снощи след 22.00 ч. шофьор на тежкотоварен камион с турска регистрация изгубил контрол над машината и влетял в къщата на семейство Георгиеви. Имотът е бил необитаем - само преди няколко дни възрастната жена, която живеела в къщата, е била настанена за лечение в болница.

Камионът е разрушил половината от къщата.

"Имотът най-вероятно може да падне и целият. В момента покривът виси във въздуха. Ако падне покривът през гредоред, ще събори всичко", каза Николай Георгиев, който е роднина на семейството.

Около три часа е бил блокиран шофьорът на камиона в кабината, докато му оказали помощ. Той е транспортиран за лечение в болница "Пирогов" и е без опасност за живота. Хората се страхуват да преминават по главния път в селото, защото камионите се движат с висока скорост.

Точно преди месец жителите на врачанските села Осен и Девене протестираха срещу тежкотоварния трафик през населените места, който бе пренасочен заради ремонта на международния път Е-79 в участъка Мездра - Лютидол. Седмица по-късно АПИ ограничи движението по трасето за автомобили над 3,5 т поради довършителни ремонтни дейности в с. Девене. Въпреки това забраната не се спазва.

"След протеста идваха от АПИ, направиха една неравност, която трябваше да бъде пешеходна пътека, не я обозначиха. Имахме обещание, че ще има засилен патрул от полицията, но и това няма", каза Петя Петрова - кметски наместник на с. Осен.

Исканията на хората са да бъде пренасочен тежкотоварния трафик.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Група мигранти е задържана в микробус край Мъглиж, шофьорът е украински гражданин
Група мигранти е задържана в микробус край Мъглиж, шофьорът е украински гражданин
Екоинспектори проверяват сигнал за мъртва риба във Варненското езеро
Екоинспектори проверяват сигнал за мъртва риба във Варненското езеро