НОВИНИ

Томова и Шиникова се изкачват в световната ранглиста

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:29, 13.12.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
томова шиникова изкачват световната ранглиста
Слушай новината

Първите две ракети на България в женски тенис Виктория Томова и Изабелла Шиникова регистрираха прогрес в световната ранглиста при последното обновяването ѝ тази седмица.

Томова се изкачва с едно място до 115-та седмица, макар да не се е появявала на корта от края на ноември.

26-годишната софиянка обаче ще се завърне към турнирите през тази седмица, като ще се включи в надпреварата от сериите WTA 125 в Лимож. Нейната първа съперничка във френския град ще бъде бившата №42 в ранглистата Щефани Фьогеле от Швейцария.

Втората ни ракета Изабелла Шиникова пък се придвижва напред с 8 позиции и започва седмицата под №226 в подреждането. Този скок се дължи на трите ѝ поредни успеха в Анже миналата седмица, където българката започна от квалификациите и успя да стигне до 2-ия кръг на основната схема.

В топ 500 на ранглистата има още две българки, като Цветана Пиронкова заема 250-то място, а Елица Костова е 320-та, като тя вече обяви, че слага край на професионалната си кариера.

Най-голям прогрес от българките през тази седмица прави 18-годишната Лиа Каратанчева. По-малката сестра на Сесил Каратанчева достигна до своя първи 1/4-финал в професионалната си кариера, което и помогна да спечели 34 позиции, изкачвайки се до 907-мо място.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Играчите на ПСЖ със специални фланелки в чест на Меси
Играчите на ПСЖ със специални фланелки в чест на Меси
Поддаде мостът към благоевградското село Покровник, движението е спряно
Поддаде мостът към благоевградското село Покровник, движението е спряно