НОВИНИ

Треньорът на Джокович за последствията от скандала: Новак е силен, ще се възстанови

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:31, 21.01.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Дългогодишният треньор на Новак Джокович Мариан Вайда смята за неправилно решението за депортирането на сърбина от Австралия.

Наставникът коментира ситуацията около ракета номер едно в света, като едновременно с това обяви, че психологически случилото се е отразило на тенисиста, но той ще се завърне в спорта още по-силен.

„Отдавна не съм виждал такава несправедливост. До голяма степен вина имат и медиите, защото манипулираха информацията. В Австралия ситуацията срещу Новак беше много изострена. Всички знаеха, че той отива с една цел - искаше да участва на първия турнир от Големия шлем за сезона и да защити титлата си”, сподели наставникът.

„Решението на министъра беше нездравословно и несправедливо. Новак беше наказан, защото можеше евентуално да доведе до нещо, което все още не се е случило”, добави словашкият специалист пред местни медии.

Мариан Вайда коментира и бъдещето на Новак Джокович, като се има предвид, че организатори на други турнири вече обявяват, че неваксинираните играчи няма да могат да бъдат допускани.

„Не разбирам защо е толкова важно за тях сега да правят съобщения за турнири, които ще бъдат през май, когато дори след месец не знаем как ще се развие пандемията. За кого и за какво се прави всичко това? Не искам да подценявам ситуацията, но какъв е смисълът да обсъждаме това още през януари?”

“С Новак не сме разговаряли, откакто той се върна в Белград. Никой не знае какво ще прави по-нататък. Разбира се, той ще сподели каквото реши по тази тема”, добави наставникът.

Вчера в сръбските медии се появиха информации, че Новак Джокович е напуснал Белград и е отпътувал за Черна гора.

“Очевидно цялата тази ситуация му въздейства психологически, ще бъде наранен дълго време, трудно ще се възстанови. Но го познавам добре. Новак е силен и издръжлив, все още не е казал последната си дума в тениса”, завърши треньорът.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изплащат добавката от 75 лв. за насърчаване на ваксинацията от 1 февруари
Изплащат добавката от 75 лв. за насърчаване на ваксинацията от 1 февруари
Отмениха ограниченията за камиони по АМ "Хемус" заради снегопочистване
Отмениха ограниченията за камиони по АМ "Хемус" заради снегопочистване