НОВИНИ

Три резерви осигуриха обрат за Борусия Дортмунд над Фрайбург

борусия разгроми съименика мьонхенгладбах
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:22, 12.08.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Борусия Дортмунд победи Фрайбург с 3:1 в първия мач от втория кръг на Бундеслигата. Михаел Грегорич изведе домакините напред в резултата, но гостите стигнаха до обрат след попадения на трите резерви Джейми Биное-Битънс, Юсуфа Мукоко и Мариус Волф.

Първата по-опасна ситуация на стадион "Европа Парк" във Фрайбург бе на сметката на гостите. Марк Флекен отрази изстрел на Антони Модест.

Възпитаниците на Кристиан Щрайх заиграха по-агресивно в преден план и поведоха в 35-ата минута. Михаел Грегорич откри резултата с удар с глава в далечния ъгъл.

След почивката играчите на Един Терзич възобновиха равенството. Резервата Джейми Биное-Битънс стря извън наказателното поле, като топката премина през пръстите на стража на домакините Марк Флекен и попадна във вратата му.

Другата резерва на "жълто-черните" Юсуфа Мукоко завърши обрата за тима. 17-годишният нападател завърши многоходова акция с удар от движение във вътрешността на наказателното поле.

Третата резерва на гостите Мариус Волф оформи крайния резултат с фалцов удар с левия крак в далечния ъгъл в 88-ата минута.

Един Терзич е първият треньор на Борусия Дортмунд, който печели девет поредни шампионатни мача. За първи път в историята на клуба три резерви се разписват в един шампионатен мач.

Борусия Дортмунд заема лидерската позиция в класирането с пълен актив от точки. Фрайбург е с 3-и в подреждането с 3 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осасуна даде началото на сезона в Ла Лига с успех над Севиля
Осасуна даде началото на сезона в Ла Лига с успех над Севиля
Почина актрисата Ан Хечи
Почина актрисата Ан Хечи