НОВИНИ

Труден успех за Анди Мъри на старта в Мелбърн

Анди Мъри
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:22, 18.01.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Британският тенисист Анди Мъри отбеляза завръщането си на Откритото първенство на Австралия с трудна победа в пет сета над грузинеца Николоз Басилашвили.

Бившият номер едно се класира за втория кръг в Мелбърн след 6-1, 3-6, 6-4, 6-7 (5-7), 6-4.

Той взе първия сет за 23 минути, но всяка надежда за рутинна победа изчезна, когато Басилашвили започна да се съвзема и да създава сериозни трудности пред своя съперник.

Бившият лидер в ранглистата е вторият британец, който се класира за втория кръг, след като Хедър Уотсън също спечели своя откриващ мач.

Анди Мъри е първият британец, който спечели в Мелбърн тази година, след като Камерън Нори претърпя тежко поражение от изгряващата звезда на Америка Себастиан Корда в първия ден.

Данийл Медведев също се класира за втория кръг на първия за годината турнир от Големия шлем след успех над Хенри Лааксонен след 6-1, 6-4, 7-6 (3) за около два часа. Медведев реализира десет аса и спечели 79% от точките на първи сервис, като спаси четири от петте възможности за пробив пред съперника.

От надпреварата отпадна осмият в схемата Каспер Рууд от Норвегия, който не излезе на корта срещу словака Алекс Молчан поради травма на глезена. Той бе заменен от руснака Роман Сафиулин.

Напред в турнира продължават още Роберто Баутиста-Агут, Марин Чилич, Ришар Гаске, Филип Колшрайбер, Кристофър О‘Конъл, Диего Шварцман, Норберт Гомбош, Ботик ван де Зандсхулп, Ричардас Беранкис, Андрей Рубльов, Стив Джонсън и Яник Синер.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен е съставът на новия ансамбъл на България
Ясен е съставът на новия ансамбъл на България
От нашите пратеници: Премиерът Кирил Петков пристигна в Скопие
От нашите пратеници: Премиерът Кирил Петков пристигна в Скопие