НОВИНИ

Тухел остана непобеден 12-и пореден мач начело на Челси

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
17:20, 13.03.2021
Чете се за: 00:37 мин.
Футбол
тухел остана непобеден пореден мач начело челси

Томас Тухел остана непобеден в 12-и пореден мач с Челси, но "сините" стигнаха само до равенство 0:0 срещу Лийдс Юнайтед в мач от английското футболно първенство. След него Челси е четвърти с две точки зад Лестър и три пред Уест Хем, докато Лийдс е 11-и.

Двата отбора изиграха много активен мач в нападение и освен че удариха две греди, вратарите имаха много работа. Първото чисто положение в мача бе за Челси, след като Люк Ейлинг изчисти топката в тялото на Диего Йоренте и прехвърли вратаря Илан Мслие, но топката удари гредата. В последствие Кай Хавертц пропусна два шанса за гостите, а Едуард Менди направи няколко спасявания на вратата си.

Челси няма загуба в десет поредни мача в първенството и серията на Тухел е по-къса само от тези на Франк Клард за Нотингам и на Маурицио Сари отново за "сините" от Лондон. Лийдс, който има една победа в последните си шест мача, загуби голмайстора си Патрик Бамфорд през първото полувреме. Той получи контузия пред погледа на националния селекционер на Англия - Гарет Саутгейт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Французинът Кентен Фийон Майе спечели преследването в Нове Место
Французинът Кентен Фийон Майе спечели преследването в Нове Место
Кукери огласиха със звънци и хлопки улиците на Ямбол
Кукери огласиха със звънци и хлопки улиците на Ямбол