НОВИНИ

УЕФА няма да повтаря „Финалната осмица“ в Шампионската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
09:53, 14.08.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Шампионска лига
уефа повтаря bdquoфиналната осмицаldquo шампионската лига

Форматът „Финална осмица“ в Шампионската лига няма да се повтаря в бъдеще, заяви президентът на УЕФА, защото ще бъде „невъзможно“ да се намери място във вече препълнения календар.

„Този турнир може да бъде интересен в бъдеще, но не смятам, че можем да го повторим, защото календарът е толкова уплътнен. Не знам къде ще мога да сложа турнир за седмица или две през май. Мисля, че е невъзможно“, започна той в ексклузивното си интервю в Лисабон, където предстоят заключителните мачове от надпреварата в ШЛ.

Преди пандемията от коронавирус, УЕФА беше заета с това да прави промени във формата на съревнованието от 2024 година нататък.

Тази година, всички срещи от четвъртфиналите до края се играят в един двубой при закрити врати в португалската столица, тъй като УЕФА иска да приключи състезанието след принудителната пауза заради коронакризата.

Тазгодишният финал в надпреварата беше насрочен за Истанбул в края на май.

Сега той ще се изиграе пред празните трибуни на „Ещадио да Луж“ на 23 август, като турският град бе награден с приемането на финала догодина.

Но това подложи на промяна предвид продължаващата пандемия.

„Оптимист съм за бъдещето и смятам, че нещата ще станат по-добри следващата година, и ще имаме отново нормални футболни мачове със зрители по стадионите, така че да нямаме План Б. Трябва да знаете, че до март нямахме никакъв план, и тогава имахме План Б, С и Д, така че ще се адаптираме, но съм сигурен, че светът не може да спре завинаги заради вируса. Очаквам ваксина, възможно най-скоро, надявам се, така че, да, не планираме да провеждаме турнира по същия начин следващата година“, завърши той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Селби обърна О‘Съливан след страхотна втора сесия
Селби обърна О‘Съливан след страхотна втора сесия
Нагелсман е най-младият треньор - полуфиналист в Шампионската лига
Нагелсман е най-младият треньор - полуфиналист в Шампионската лига