НОВИНИ

УЕФА заплашва пет отбора от "Суперлигата" с изваждане от евротурнирите

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:59, 06.05.2021
Чете се за: 00:31 мин.
Футбол
уефа заплашва пет отбора суперлигата изваждане евротурнирите

От Европейската централа заплашват Реал Мадрид, Барселона, Ювентус, Интер и Милан с двугодишно изхвърляне от всички надпревари, организирани от УЕФА, тъй като тези клубове продължават да подкрепят създаването на Европейската Суперлига.

По информация на ESPN от УЕФА вече са взели решение за наказанията на всичките 12 отцепници, като в следващите дни се очаква да се стигне до споразумения с различните клубове за намаляване на санкциите.

Счита се, че всички останали тимове освен петте гореспоменати вече са постигнали подобна договорка с централата, но Реал, Барса, Юве, Интер и Милан продължават да подкрепят Суперлигата.

Това им поведение може да им струва скъпо, тъй като от УЕФА са на път да отстранят отборите за период от две години от европейските клубни турнири - Шампионска лига, Лига Европа и Лига на Конференциите.

Очаква се до средата на май да бъдат обявени и официалните наказания на всичките клубове, които на 18 април обявиха революционното решение за футбола за създаването на новия турнир.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последната инвестиция в полигона в Црънча е за 7 млн. лв.
Последната инвестиция в полигона в Црънча е за 7 млн. лв.
Гвардейският представителен духов оркестър с поздрав към БНТ за празника
Гвардейският представителен духов оркестър с поздрав към БНТ за празника